Josef Lada oslaví výročí narození výstavou. Návštěvníci na ní uvidí i méně známé ilustrace

Hana Slívová Hana Slívová
11. 10. 2017 14:02
Galerie Tančící dům společně s rodinou Josefa Lady (1887 - 1957) připravuje k 130. výročí jeho narození a 60. výročí úmrtí výstavu s názvem Sedmičky Josefa Lady. Ve čtyřech patrech Tančícího domu bude viset témř 400 děl, některá z nich poprvé od autorovy smrti. Výstava bude otevřená od 15. listopadu do 1. dubna 2018.
Josef Lada: Hospoda U Sejků. Slavný obraz bude součástí výstavy.
Josef Lada: Hospoda U Sejků. Slavný obraz bude součástí výstavy. | Foto: Tančící dům

Na výstavě Sedmičky Josefa Lady v Tančícím domě budou k vidění autorovy nejznámější obrazy, dětská tvorba a také celé pohádky, interaktivní exponáty, osobní věci (včetně pracovny) i méně známá tvorba, především karikatury a ilustrace.

Akce se stane největší přehlídkou Ladovy tvorby v Praze za posledních deset let, kdy jubilejní výstavu uspořádal pražský Obecní dům. Díla si Tančící dům zapůjčil z osmi muzeí, galerií a od soukromých sběratelů. 

"Výstava bude symbolicky v Tančícím domě, který stojí v oblasti Podskalí, části Prahy mezi Jiráskovým náměstím a Výtoní, kde Josef Lada žil. Jsme rádi, že po delší době můžeme představit jeho dílo v celé šíři," říká umělcův vnuk Josef Lada.

 

Právě se děje

Další zprávy