Zpěvačka Kirschner vydává novou desku. S pomocí evropských kolegů stvořila experimentální album

ČTK ČTK
8. 10. 2015 17:00
Jana Kirschner vydává nové album Moruša Remixed. To si mohou fanoušci poslechnout a zároveň koupit na jejím podzimním turné. Na desce spolupracovalo na 23 interpretů, kteří slovenské zpěvačce pomohli oprášit její starší hity.
Jana Kirschner
Jana Kirschner | Foto: Facebook / Jana Kirschner

Bratislava - Populární slovenská zpěvačka Jana Kirschner vydává nové album, na kterém spolupracovala s umělci ze Slovenska i zahraničí. Nová deska bude v prodeji už na nadcházejícím zpěvaččině turné po slovenských městech, informovala agentura Propaganda House.

Nové album s názvem Moruša: Remixed vychází z dřívějších dvou alb této šestatřicetileté zpěvačky. Na jeho přípravě spolupracovali producenti z několika zemí včetně mexické umělkyně Laury Luny Castillové, která žije v Praze.

"Dali jsme dohromady asi 23 lidí z celé Evropy. Skladby si vybírali sami z mých dvou posledních alb Moruša: Biela a Moruša: Čierna. Dali jim svůj vlastní zvuk a vzniklo z toho pestré, experimentální album," uvedla Kirschner.

Nová deska čítá 12 remixů a obsahuje více než 70 minut hudby. "Je to projekt, který není typický pro slovenský trh, ale právě proto si myslím, že by mohl být zajímavý," poznamenala zpěvačka.

Album Moruša: Remixed bude zájemcům k dispozici již na aktuálním turné Jany Kirschner, která do konce měsíce vystoupí v osmi slovenských městech.

Své první album vydala Kirschner v roce 1996. O rok později zpěvačku slovenská Hudební akademie ocenila titulem Objev roku. V roce 2000 se rodačka z Martina prosadila na českém trhu deskou V cudzom meste.

 

Právě se děje

Další zprávy