Zemřel hudební producent Pearlman, stál u zrodu kapel Backstreet Boys a *N Sync

ČTK Kultura ČTK, Kultura
21. 8. 2016 17:12
Zakladatel slavných chlapeckých kapel Backstreet Boys a *N Sync zemřel ve vězení, kde si odpykával 25letý trest odnětí svobody za finanční podvod.
Lou Pearlman
Lou Pearlman | Foto: ČTK

Ve věku 62 let zemřel ve vězení Lou Pearlman, který stál za úspěchem boybandů Backstreet Boys a *N Sync. Pearlman byl odsouzen k 25 letům odnětí svobody za finanční podvod ve výši 300 milionů dolarů. O jeho úmrtí píše web deníku The Guardian.

V roce 1993 svedl dohromady pět neznámých mladých zpěváků. Nick Carter, AJ McLean, Howie D, Kevin Richardson a Brian Littrell si později začali říkat Backstreet Boys a stal se z nich nejúspěšnější boyband v historii populární hudby, prodali přes 130 milionů alb.

O dva roky později Pearlman zopakoval svůj úspěch s kapelou *N Sync, ve které začínal zpívat například Justin Timberlake. A právě členové *N Sync informovali na Twitteru o jeho smrti.

„Umřel Lou Pearlman,“ napsal zpěvák Lance Bass a poděkoval mu za to, že může dělat práci, kterou miluje. Upřímnou soustrast vyjádřili na sociálních sítích další umělci, například Aaron Carter nebo Ashley Parker Angel ze skupiny O-Town, která vznikla z Pearlmanovi reality show pro hudební stanici MTV.

Vztahy Pearlmana s většinou členů těchto kapel však později ochably a podle časopisu Billboard ho někteří z nich dokonce žalovali za podvody, napsala agentura Reuters.

Pearlman stanul v roce 2008 před soudem, za finanční podvody bank, při kterých připravil drobné investory a banky o 300 milionů USD (7,2 miliardy Kč), byl odsouzen na 25 let do vězení.

Příčina smrti není známá. Podle médií měl Perlman v roce 2010 ve vězení mrtvici.

 

Právě se děje

Další zprávy