Posmrtné album Amy Winehouse nevyjde. Písničky byly zničeny

Kultura Kultura
2. 7. 2015 9:17
Dalšího posmrtného alba už se fanoušci zpěvačky Amy Winehouse nedočkají. Rané nahrávky tragicky zesnulé mladé zpěvačky zničil šéf hudebního vydavatelství.
Amy Winehouse (1983-2011)  Britská zpěvačka, možná největší osobnost své generace. Její život byl ale spjat s drogami, vyzkoušela snad úplně všecho, od marihuany až po heroin. Škoda, že její pokusy o odvykání nikdy nedopadly. Drogy se jí nakonec staly hřebíkem do rakve.
Amy Winehouse (1983-2011) Britská zpěvačka, možná největší osobnost své generace. Její život byl ale spjat s drogami, vyzkoušela snad úplně všecho, od marihuany až po heroin. Škoda, že její pokusy o odvykání nikdy nedopadly. Drogy se jí nakonec staly hřebíkem do rakve. | Foto: Universal Music

Londýn - Demo skladby Amy Winehouse už nikdy nevyjdou. Výkonný ředitel společnosti Universal Music UK David Joseph je totiž zničil. Pro americký server billboard.com uvedl, že to udělal z morálních důvodů, aby zabránil úniku jednotlivých částí nahrávek, píše britský deník The Guardian.

Přestože už jedno album s názvem Lioness: Hidden Treasures v roce 2011 posmrtně vyšlo, zdá se, že bylo prvním a zároveň i posledním. David Joseph mluvil o svých obavách z úniku vokálů a klíčových částí nahrávek u příležitosti uvedení zpěvaččina nového životopisného dokumentu.

Dokumentární snímek, který měl letos světovou premiéru na filmovém festivalu v Cannes, bude uveden i v Karlových Varech. Režisér Asif Kapadia se proslavil především filmem Senna z roku 2010 o legendárním pilotovi F1, který se stal historicky nejvýdělečnějším britským dokumentem a získal dvě Ceny BAFTA a Cenu diváků na festivalu Sundance v roce 2011.

Film Amy portrétuje bouřlivý a krátký život jazz-soulové zpěvačky - její problémy s drogami a alkoholem, tápání v milostných vztazích i lásku k hudbě. Její rodina se ale od dokumentu letos na jaře distancovala, považuje ho za nepravdivý a zavádějící.

Amy Winehouse zemřela v roce 2011 na otravu alkoholem. Bylo jí sedmadvacet let. Podle prezidenta Amyina vydavatelství Island Records Darcuse Beese za její smrt mohla média, která jí zároveň chválila i kritizovala. "Doufám, že se budou stydět, až uvidí své obličeje na plátně," uvedl.

Podívejte se na trailer k dokumentu Amy | Video: YouTube

 

 

Právě se děje

Další zprávy