Začíná United Islands of Prague, vstup na koncerty je zdarma

ČTK ČTK
18. 6. 2015 11:03
Hudební festival odstartují koncerty v 16 pražských klubech, hlavní program začne v pátek odpoledne na Kampě.
Monkey Business
Monkey Business | Foto: archiv kapely

Praha – Hudební festival United Islands of Prague dnes zahájí Klubová noc, která nabídne více než 50 objevů domácí scény v 16 pražských klubech. Vstup na všechny akce a celý festival je zdarma.

"Klubová noc dává prostor především novým tvářím na domácí klubové scéně. Z nich poté vybíráme některé objevy po příští rok na hlavní scény. Kromě známých pražských klubů budeme hrát i na několika speciálních místech, například na Nákladovém nádraží Žižkov nebo v Cargo Gallery, což je nová loď na Náplavce," uvedla šéfdramaturgyně Barbora Šubrtová.

Klubová noc začne v 18:00 v Avoid Café koncertem kapely Sklad by Walda. Program bude končit kolem čtvrté hodiny ranní v Chapeau Rouge, kde se představí DJ Swing Garden & DJ Max W.

Open air část festivalu začne v pátek v 15:00 na Kampě koncertem kapely Holden Caulfield. Hlavní pódium se nachází v Kinského zahradě, kde se během dvou festivalových dnů představí třeba Mydy Rabycad či Monkey Business. V sobotu večer zde vystoupí hlavní zahraniční hvězdy - na Merkuryho cenu nominovaný East India Youth a nizozemští rockoví Birth of Joy.

Letošní United Islands of Prague se uskuteční na sedmi venkovních scénách v centru Prahy. Zazní přes 150 koncertů mnoha žánrů.

 

Právě se děje

Další zprávy