Bob Dylan se na webu přihlásil k Nobelově ceně. O den později vzkaz zmizel

mad
21. 10. 2016 15:55
Americký písničkář Bob Dylan se stále oficiálně nevyjádřil k udělení Nobelovy ceny za literaturu. Na jeho webové stránce se v rámci propagace nové knihy obsahující texty písní objevila věta "držitel Nobelovy ceny za literaturu", která však o den později zmizela.
Bob Dylan.
Bob Dylan. | Foto: ČTK

Bob Dylan získal Nobelovu cenu za literaturu, ale k ocenění se nevyjádřil pět dní. Poté se na jeho webové stránce objevila věta "držitel Nobelovy ceny", která však nyní byla vymazána, upozornil web deníku The Guardian.

Po pěti dnech "mlčení" od vyhlášení ocenění se na Dylanově webu objevilo u stránky, která propagovala jeho novou knihu Lyrics, oznámení "držitel Nobelovy ceny za literaturu". O den později však nápis zmizel.

Oficiálně se zpěvák k ocenění dosud nevyjádřil. Tajemnice švédské akademie se nechala slyšet, že kontaktovali jeho blízkého spolupracovníka a dostalo se jim "velmi milé odpovědi". Dodala, že laureát se na udílení snad ukáže.

Zpěvákovu účast na slavnostním udílení ocenění, které se koná tradičně v den úmrtí Alfreda Nobela 10. prosince, ale zatím nikdo nepotvrdil.

Podle webu The Guardian není jasné, zda jde v případě odstranění věty o administrativní chybu nebo vědomou volbu hudebníka. Článek zároveň upozorňuje, že weby hvězd často fungují pouze s minimálním vkladem jejich vlastníků a je zcela možné, že Dylan nevěděl, že zmínka byla napsána a odebrána.

Je také možné, že Dylan cenu odmítne, ale výbor, který ji uděluje, takovýto krok neuznává. Nadále vítěze ceny uvádí ve svých seznamech, ať už laureát cenu převezme či odmítne.

 

Právě se děje

Další zprávy