Cat Stevens se po pěti letech vrací jako Yusuf s novým albem

jla
18. 9. 2014 12:44
Legendární zpěvák Cat Stevens, který konvertoval k islámu a změnil své jméno na Yusuf, vydává po pěti letech nové album s názvem Tell 'Em I'm Gone. Vyjde už za měsíc.
Foto: Sony Music

Londýn - Cat Stevens, legendární zpěvák, skladatel  a od letošního roku i člen rockandrollové síně slávy, oznámil, že se po pětileté přestávce vrací s novým studiovým albem a turné po Velké Británii, Kanadě a USA, kam se vrátí po dlouhých čtyřiceti letech letos v zimě.

Poslechněte si nejznámější hit Yusufa Stevense Father and Son z koncertu v Londýně z roku 2007.
Poslechněte si nejznámější hit Yusufa Stevense Father and Son z koncertu v Londýně z roku 2007.

"I když jsem se v průběhu své padesátileté hudební kariéry dotkl mnoha lyrických žánrů, vždy existovala cesta, po které jsem chtěl jít. Skrytá v pozadí, kde čekalo mé R'n'B alterego na osvobození," naznačuje Stevens, jakým směrem se bude jeho nové album ubírat.

Nový singl Dying To Live

Novou desku Tell 'Em I'm Gone nahrával Cat Stevens po celém světě - v Los Angeles, Dubaji, Bruselu i Londýně. Na albu je celkem deset tracků, pět z nich jsou zcela nové autorské skladby a zbylých pět oblíbených písniček si zpěvák vydal ve svých aranžích. Album vyjde 24. října 2014.

První singl Dying To Live spatřil světlo světa na začátku tohoto týdne. Poslechnout si jej můžete na serveru RollingStone.com.

Seznam skladeb Stevensova alba Tell 'Em I'm Gone
Autor fotografie: Aktuálně.cz

Seznam skladeb Stevensova alba Tell 'Em I'm Gone

  • I Was Raised In Babylon
  • Big Boss Man
  • Dying To Live
  • You are my Sunshine
  • Editing Floor Blues
  • Cat And The Dog Trap
  • Gold Digger
  • The Devil Came From Kansas
  • Tell 'Em I'm Gone
  • Doors

Na albu spolupracovaly i hvězdy jako Richrad Thompson, bluesová legenda Charlie Musselwhite, zpěvák a skladatel Bonnie "Prince" Billy nebo kytarista Matt Sweeneye. Stevens se podílel i na produkci spolu s Rickem Rubenim a na finálním mixu s Paulem Samwell-Smithem.

Síň slávy a islámská víra

Poslechněte si největší hit Cata Stevense Wild World.
Poslechněte si největší hit Cata Stevense Wild World.

Své první úspěchy slavil Cat Stevens jako teenager v 60. letech v rodné Británii, odkud se pak dostal do celého světa, zejména díky skladbám jako Wild World, Peace Train, Father and Son nebo Morning has Broken. V roce 1977 pak přestoupil na islámskou víru, vzdal se hudební kariéry, spolupracoval s humanitárními organizacemi a změnil si jméno z Cat na Yusuf.

V roce 2006 se vrátil k hudbě, vydal album An Other Cup a letos v březnu se stal členem světové rockandrollové síně slávy. Přidal se tak ke jménům jako Aretha Franklin, Elvis Presley, Beatles nebo Bob Dylan.

 

Právě se děje

Další zprávy