Vincerò! Pavarottiho rodině se nelíbí užití slavné árie v Trumpově kampani

ČTK ČTK
22. 7. 2016 8:11
Rodině zesnulého operního pěvce Luciana Pavarottiho se nelíbí, že republikánský uchazeč o křeslo v Bílém domě Donald Trump během své kampaně využívá píseň Nessun Dorma, kterou proslavil italský tenor. Aby jejich hudbu neužíval, Trumpa vyzvaly už dříve mimo jiné skupiny Rolling Stones, Queen či zpěvačka Adele.
Luciano Pavarotti - Nessun Dorma | Video: YouTube

Příbuzní zesnulého zpěváka Luciana Pavarottiho protestují proti užití slavné árie Nessun Dorma v prezidentské kampani Donalda Trumpa.

"Hodnoty bratrství a solidarity", které podle svých blízkých zesnulý Pavarotti zastával během celého svého života, jsou "neslučitelné s viděním světa, které nabízí kandidát Donald Trump", uvedly v prohlášení zaslaném listu Gazzetta di Modena bardovy děti a jeho vdova Nicoletta Mantovaniová Pavarottiová.

Slavná árie Nessun Dorma z opery Turandot italského skladatele Giacoma Pucciniho, kterou Pavarotti proslavil, končí zvoláním Vincerò, tedy Zvítězím.

Proti užití svých skladeb v Trumpově kampani v minulosti protestovali už například také skupiny Rolling Stones, Queen, R.E.M., Aerosmith či kanadský zpěvák Neil Young a britská zpěvačka Adele.

 

Právě se děje

Další zprávy