Y.M.C.A.! Kapela Village People přijede poprvé do Česka

ČTK ČTK
1. 6. 2015 16:30
Účast na libereckém hudebním festivalu Benátská! přislíbila i americká popová kapela Village People. Bude to vůbec poprvé, co si jejich čeští fanoušci budou moci poslechnout, například hit Y.M.C.A.
Village People
Village People | Foto: Wikipedia Commons

Praha - Americká popová kapela Village People bude další z hvězd festivalu Benátská!, jehož 23. ročník se od 23. do 26. července uskuteční ve sportovním areálu v libereckém Vesci.

Jejich fanoušci tak poprvé naživo v České republice uslyší hit Y.M.C.A., který se v roce 1978 vyšplhal do čela britské hitparády a v amerických žebříčcích bodoval na druhém místě.

Village People - YMCA | Video: YouTube

Další zahraniční hvězdou festivalu budou již dříve oznámení němečtí Helloween.

Vystoupení Village People na Benátské! si nenechají ujít členové dua Těžkej Pokondr, pro které byla předělávka Y.M.C.A. v podobě Nájem zvedej, jednou z nejúspěšnějších skladeb.

V Česku zazpívá legenda 80. let

Kapelu Village People dal dohromady v roce 1977 skladatel Jacques Morali, který skupině produkoval většinu hitů. Její členové jsou dodnes označování podle postav, které ztvárnili ve videoklipech, tedy: Alex Briley - G.I. voják/námořník, David Hodo - dělník, Glenn M. Hughes - motorkář, Randy Jones - kovboj, Felipe Rose - Indián a Victor Willis - policista/admirál. Skupina populární v gay komunitě nahrála deset alb a poté se na čas rozpadla. V roce 2008 získala hvězdu na hollywoodském chodníku slávy.

Těžkej Pokondr - Nájem zvedej (Y.M.C.A) | Video: YouTube

Festival Benátská! již minulý měsíc zveřejnil první jména domácích interpretů včetně Chinaski, Miroslava Žbirky a Stromboli. Nedávno přidal další, jako jsou David Koller, Aneta Langerová, Michal Hrůza, Vladimír Mišík, Václav Neckář nebo ojedinělé vystoupení slovenské zpěvačky Kataríny Knechtové s kapelou Cigánski Diabli.

 

Právě se děje

Další zprávy