VIDEO Klaxons po uši v elektronice, Bratři Orffové v Londýně

Kultura Kultura
2. 4. 2014 16:35
Podívejte se na nové videoklipy od Skrillexe, Klaxons, Bratří Orffů, Kaiser Cheifs a Jacka Whitea.
Podívejte se na nové videoklipy Skrillexe, Klaxons, Jacka Whitea, Kaiser Chiefs a Bratří Orffů.
Podívejte se na nové videoklipy Skrillexe, Klaxons, Jacka Whitea, Kaiser Chiefs a Bratří Orffů. | Foto: Aktuálně.cz

Video - Nabízíme pětici nových videoklipů k deskám, které právě vyšly, či mají v nejbližší době namířeno do distribuce.

Skrillex: Raga Bomb

Skrillex: Ragga Bomb with Ragga Twins.
Skrillex: Ragga Bomb with Ragga Twins.

Skrillex vydal nedávno nové album Recess a nyní nabízí videoklip se skladbou Ragga Bomb. Vokály na ní známému dubstepovému vizionáři zpívají Ragga Twins. Klip natočil Terence Neale v Jižní Africe a je podle očekávání plný divokého tance, chlápků na koních a dalších akčních scének. Šestinásobný držitel Grammy vydal první sólovou desku, obklopil se na ní hvězdami elektronické taneční scény a definitivně vstoupil do popového mainstreamu.

Jack White: High Ball Stepper

Poslechněte si song High Ball Stepper z alba Lazaretto.
Poslechněte si song High Ball Stepper z alba Lazaretto.

Jack White proslul jako vůdčí osobnost manželského hudebního páru The White Stripes. Po rozpadu manželství i kapely už zužitkoval svou slávu v mnoha projektech, z nichž vynikla superkapela Dead Weather. Před dvěma lety natočil i sólové album Blunderbuss a na ně hodlá 10. června navázat druhým sólovým projektem. Fanouškům zatím vypouští první singl - instrumentálku nazvanou High Ball Stepper. Na příští rok pak Jack White chystá i novou desku s Dead Weather.

Klaxons: There Is No Other Time

Poslechněte si nový song kapely Klaxons There Is No Other Time.
Poslechněte si nový song kapely Klaxons There Is No Other Time.

Klaxons představují před vydáním nového alba druhý videoklip, tentokrát k písni There Is No Other Time. Třetí album kdysi zakladatelské party hudební škaltulky nu-rave bude postavené zejména na elektronice a ponese název Love Frequency. Tomuto trendu samozřejmě odpovídají i jména producentů, kteří budou pod deskou podepsaní - James Murphy (ex-LCD Soundsystem) či Tom Rowlands z Chemical Brothers. "Bude to gigantické! Chceme dosáhnout masivního elektronického zvuku, proto jsme si taky do studia pozvali The Chemical Brothers. S ničím menším se nechceme spokojit," řekl baskytarista a zpěvák Jamie Reynolds už loni v rozhovoru pro Aktuálně.cz. Co předpovídal, stalo se a nositelé Mercury Prize za zvukově průkopnickou desku Myths of the Near Future do třetice úplně změnili svůj sound, což se podaří opravdu málokteré kapele.

Kaiser Chiefs: Coming Home

Kaiser Chiefs: Coming Home
Kaiser Chiefs: Coming Home | Video: Kaiser Chiefs

Ve směru progresu jdou naprosto opačným směrem další populární (a kdysi indie) Britové Kaiser Chiefs. Právě jim vyšlo nové album Education, Education, Education & War, z nějž nabízíme klip v písni Coming Home. Kapela na nové desce neztrácí svůj smysl pro humor, ovšem o nějakém pokroku v hudbě autorů megahitu Ruby nemůže být ani řeč. Svou formuli na úspěch prostě už našli a nehodlají z ní uhnout. Na letních festivalech se ale i hymnická Coming Home bude dobře vyjímat.

Bratři Orffové: Vymazán

Bratři Orffové: Vymazán.
Bratři Orffové: Vymazán. | Video: Bratři Orffové

Na závěr jsme si nechali nový klip Bratří Orffů, jedné z nejzajímavějších současných kapel na české scéně. Její klip je natočený v Londýně Jiřím "Jeerou" Šiftařem, který proslul svými fotkami na sociální síti Instagram. K lo-fi hudbě krnovské kapely ověnčené cenou Apollo se skvěle hodí atmosférou nasátou v ulicích Londýna. Sami pak můžete posoudit rozdíly mezi českou a světovou scénou jak po vizuální, tak i muzikantské stránce.

 

Právě se děje

Další zprávy