V Praze zazní filmové melodie ze Star Treku, Jurského světa nebo seriálu Ztraceni

mad
19. 1. 2016 9:29
V únoru se v pražském Rudolfinu bude konat galakoncert filmové hudby. Zazní filmové melodie od Michaela Giacchina, který složil hudbu pro sci-fi Star Trek, animák Úžasňákovi, dobrodružný snímek Jurský svět nebo dnes již kultovní seriál Ztraceni. Skladby zazní v podání Filmové filharmonie.
Diváci uslyší hudbu z filmu Star Trek (2009)

Praha – V Rudolfinu proběhne 7. února galakoncert hudby oscarového skladatele Michael Giacchina. Filmovou filharmonii a Umělecký soubor Univerzity Karlovy bude dirigovat Chuhei Iwasaki.

Michael Giacchino patří v současnosti mezi nejvyhledávanější hudební skladatele v Hollywoodu. Za svou práci na snímku Vzhůru do oblak (2009) obdržel cenu Grammy, BAFTA, Zlatý glóbus i Oscara. Čeští diváci mohli v minulém roce v kinech zhlédnout čtyři filmy, na kterých se jako skladatel podílel, a to Jupiter vychází (2015), V hlavě (2015), Země zítřka (2015) a Jurský svět (2015), jejichž skladby budou součástí programu koncertu.

Dvořákovou síní dále zazní známé melodie z filmů Úžasňákovi (2004), Monstrum (2006), Ratatouille (2007), Star Trek (2009) a Zrození planety opic (2011). Zvláštní pozornosti se dostane sérii Mission: Impossible, u níž koncert nabídne skladby z třetího a čtvrtého dílu a snímku John Carter: Mezi dvěma světy (2012), z něhož orchestr zahraje pět skladeb.

Orchestru zahraje i hudbu ze seriálu Ztraceni (2004) a suitu z her Medal of Honor, která skladatele proslavila před kariérou v Hollywoodu.

Koncert proběhne v rámci festivalu Film Music Prague, který v minulých letech zprostředkoval galakoncerty filmových skladatelů jako Patrick Doyle (Popelka), Harry Gregson-Williams (Marťan) nebo Nicholas Hooper (pátý a šestý díl Harryho Pottera).

 

Právě se děje

Další zprávy