Nejlepší deska roku 2014? Vybrali jsme Top 10

Nejlepší deska roku 2014? Vybrali jsme Top 10
10. APHEX TWIN: SYRO. Popření času a prostoru, ve kterém společně s hudební popkulturou žijete.  Aphex Twin vlastně dokázal pouze starou známou pravdu, že nejlepší alba nejsou ta, která vystihují současnost, ale ta romanticky utopická, ta o hezčích, než našich, dobách. Poslechněte si ukázku z alba Aphexe Twina Syro.
9. BECK: MORNING PHASE. Beckovo Morning Phase vrství emoce, poklidně, nepateticky a vytváří ambientní protipól vykřičenému mainstreamu. Nešokuje, jen si užívá, že hudebně existuje. Na první poslech hudba bez jakýchkoliv postraních ambicí (v tom nejlepším slova smyslu), která nechá jen na vás, co vše v ní (ne)objevíte. Poslechněte si píseň Blue Moon.
8. ARIEL PINK: POM POM. Vrcholné dílo člověka, který nejprve svými zahuhlanými nahrávkami z obýváku de facto odstartoval vlnu zasněného lo-fi popu, pak objevil profesionální studio a transformoval se v dokonalého hudebního všežravce. Na Pom Pom je úplně vše, je to přepálené, strašně dlouhé a každá skladba zní úplně jinak. Naštěstí je Ariel Pink génius, který si podobné šílenosti může dovolit. Poslechněte si píseň Picture Me Gone.
7. SPOON: THEY WANT MY SOUL. Pořád má smysl poslouchat kytarovky. Třeba Spoon. Už kvůli tomu, jak nápaditě své melodické háčky aranžují. Po své nejhorší desce letos vydali jednu z nejlepších. Pro vás z toho plyne, že si nejdříve dobře rozmyslete, než nějakou kapelu odepíšete. Poslechněte si píseň Do You.
Foto: Aktuálně.cz
Kultura Kultura
20. 12. 2014 6:16
Recenzenti Aktuálně.cz vybrali deset nejlepších alb ze světa.

Videogalerie - Podívejte se na Top 10 zahraničních alb, která vyšla v roce 2014. V anketě Aktuálně.cz hlasovali: Karel Veselý, Benjamin Slavík, Dominik Zezula, Pavel Zelinka, Andrea Šafářová, Tomáš Turek, Luboš Vedral, Michal Bystrov, Marek Pros.

Na preference jednotlivých hlasujících se můžete podívat ZDE.

 

Právě se děje

Další zprávy