Policie odmítla prohledat okolí pražského koncertu The Prodigy. Akce není riziková, vysvětlila

Marcela Trávníčková
16. 11. 2015 16:50
O mimořádná bezpečnostní opatření požádali policii organizátoři dnešního pražského koncertu hudební skupiny The Prodigy. Reagovali tím na páteční události v Paříži. Policie jejich žádost odmítla s vysvětlením, že akce podle nich není riziková. Mimořádný koncert skupina odehraje dnes večer v pražském Karlíně při příležitosti 17. listopadu a jako připomínku nedožitých osmdesátin Václava Havla.
The Prodigy
The Prodigy | Foto: ČTK

Praha – Organizátoři již dříve fanoušky poprosili o shovívavost a včasný příchod. Martin Věchet, ředitel festivalu v Trutnově a jeden z pořadatelů dnešního koncertu kapely The Prodigy potvrdil, že bezpečností opatření budou přísnější v reakci na události v Paříži. Tam v pátek teroristé stříleli na koncertu metalové skupiny Eagles of Death Metal.

Organizátoři se proto obrátili na českou policii s žádostí o prohledání okolí Fóra Karlín, kde se koncert koná. “Policie se na tom bohužel odmítla podílet,” řekl Věchet. Redakci dal k dispozici dopis, který dnes obdrželi od policie.

“V rámci průběhu pořádaného koncertu posilujeme výkon pořádkové služby v okolí Fóra Karlín, standardně jako u jiných kulturních akcí. Prohlídku prostor provádět nebudeme,” stojí v dopise. Podle něj policie nemá žádné informace, že by akce byla riziková.

“K situaci jsme přistoupili už v sobotu, kdy jsme zintenzivnili výkon služby. To nadále platí,” uvedl na dotaz redakce k bezpečnostním opatřením na koncertu tiskový mluvčí Krajského ředitelství hlavního města Prahy Tomáš Hulan. Odkázal se přitom na bezpečnostní opatření v souvislosti se zítřejšími oslavami 17. listopadu, kdy na veřejný pořádek budou dohlížet stovky policistů.

Organizátoři se tak budou muset spolehnout na své vlastní síly. “Máme objednané dvě společnosti a uděláme, co budeme moci,” řekl Věchet s tím, že prohlédnou okolí a v ochrance bude více lidí. Více k přísnějším bezpečnostním opatřením říci nechtěl.

Koncert je v návaznosti na úspěšné vystoupení britské skupiny The Prodigy na festivalu v Trutnově, i proto si dnešní večer vysloužil název Trutnoff in Prague. Organizátoři z koncertu opravdu udělali malý festival, po hlavní hvězdě vystoupí české skupiny, například Vložte kočku, Petr Váša, Ivan Hlas a trio, Záviš a další. Neformální část večera by měla skončit až v ranních hodinách.

 

Právě se děje

Další zprávy