Sziget láká na Robbieho Williamse, Kasabian i český "cirkus"

Kultura Kultura
30. 5. 2015 16:47
Na největším festivalu ve střední Evropě vystoupí vedle Robbieho Williamse a Ellie Goulding i umělci z Česka.
Foto: Universal

Praha – Největší hudební festival ve střední Evropě Sziget, který se uskuteční 10. až 17. srpna na ostrově Obudai v Budapešti, i letos očekává příjezd téměř 400 tisíc fanoušků z více než 80 zemí.

Headlinery srpnového týdenního kulturního maratonu budou král evropského popu Robbie Williams, zpěvačky Ellie Goulding, Selah Sue a Marina and the Diamonds, rockové kapely Alt-J, Kasabian, Interpol, Limp Bizkit, Florence and the Machine a Foals.

Vystupovat na budapešťském festivalu, který už dvakrát získal ocenění Best Major European Festival 2014 EFA, je prestižní záležitostí a z Česka se to podařilo jen několika málo kapelám. "Můžeme hrdě oznámit, že letos si ve společnosti slavných jmen zahrají talentovaní Mydy Rabycad. Ve čtvrtek 14. srpna se představí se svým novým albem Glamtronic na pódiu určené evropské scéně Europe Stage. Druhým zástupcem Česka budou brněnští Ghost of You," uvedl za pořadatele Přemysl Štěpánek.

Na festivalu vystoupí i pražský soubor Cirk La Putyka. "Budeme stavět speciální program přímo pro festival. Chceme vycházet z různých hudebních žánrů i z historie naší company. Tématy pro Sziget jsou historie hudby, česká kultura, virtuozita, ekvilibristika a fantazie," řekl Rostislav Novák, režisér a umělecký ředitel Cirk La Putyky.

"Už jsme viděli kus světa, ale na festivalu jako je Sziget jsme ještě nehráli," dodává.

Vstupenky na Sziget lze koupit přímo na webu festivalu. Celotýdenní vstupné vyjde na 249 eur, ale lze koupit i levnější lístky na jednotlivé dny.

Atmosféra Szigetu | Video: YouTube
 

Právě se děje

Další zprávy