SOUTĚŽ Vyhrajte vstupenky na koncert Asafa Avidana

Kultura Kultura
20. 10. 2014 12:31
Nabízíme dva lístky pro tři výherce na pražský koncert Asafa Avidana, který loni "zboural" Colours of Ostrava podobným stylem, jako jeho píseň One Day dobyla zahraniční hitparády v roce 2012.
Asaf Avidan vystoupí v Praze pouze s kytarou, harmonikou a elektornikou.
Asaf Avidan vystoupí v Praze pouze s kytarou, harmonikou a elektornikou. | Foto: Asaf Avidan

Soutěž - Užijte si s deníkem Aktuálně.cz jedinečný koncert izraelského muzikanta Asafa Avidana, který vystoupí 25. října ve Foru Karlín v Praze. Na tři výherce čekají vždy dva volňásky.

Podívejte se na záznam z živého vystoupení Asafa Avidana s písní One Day na festivale v Paolu 2013.
Podívejte se na záznam z živého vystoupení Asafa Avidana s písní One Day na festivale v Paolu 2013.

Stačí do středy 22. října (do 12:00) zaslat správnou odpověď na soutěžní otázku uvedenou na konci textu na [email protected] s předmětem Asaf Avidan a mít štěstí při losování. Výherce budeme informovat mailem. Jejich jména budou zapsaná na guestlistu.

Asaf Avidan je izraelský muzikant, který dobývá svoji hudbou prestižní zahraniční hitparády. Zpočátku vystupoval se svoji indierockovou kapelou The Mojos, jejichž písně o zrazené lásce a nevydařených vztazích přeměnil v niterné balady s nádechem folku, blues a ozvěn raných Led Zeppelin i novodobých White Stripes.

"Nikdy jsem nechodil na lekce zpěvu. Přišlo to samo, spolu s emocemi a pocitem, že zpívání musí bolet a lámat srdce," říká  Avidan. Největší zlom v jeho kariéře nastal v roce 2012, kdy jeho píseň One Day / Reckoning Song zremixoval německý DJ Wankelmut. Remix se stal nejprodávanější skladbou roku 2012 v Evropě a přes půl druhého milionu lidi si jej stáhlo.

Avidan v Praze vystoupí sólově pouze s kytarou, harmonikou a elektronikou, což umožní vyniknout jeho charismatu, síle hlasu i jeho písním. Časopis Rolling Stone Avidana nazval jako "hudebního génia a nového Mesiáše." New York Times zase připodobňují Avidana k Leonardu Cohenovi a jeho "mocný hlas k Robertu Plantovi."

Poprvé se do Česka podíval minulý rok, když podle mediálních ohlasů "zválcoval" Colours of Ostrava a stal se tak hlavní hvězdou festivalu. Nyní přijíždí do Prahy v závěru svého evropského turné  Back to Basics a to 25. října do Fora Karlín.

Soutěžní otázka
Jak se jmenuje kapela, se kterou Asaf Avidan začínal v Izraeli?

a) The Minors
b) The Majors
c) The Mojos

 

Právě se děje

Další zprávy