SOUTĚŽ Užijte si křest alba Lenky Dusilové. Rozdáváme lístky

Kultura Kultura
Aktualizováno 16. 10. 2014 8:01
Nabízíme dvě vstupenky pro tři výherce na pražský křest nového alba Lenky Dusilové a kapely Baromantika. Zazpívá i bristký písničkář Justin Lavash.
Lenka Dusilová je držitelkou celkem šesti cen Anděl
Lenka Dusilová je držitelkou celkem šesti cen Anděl | Foto: Adam Holý

Soutěž - Užijte si s deníkem Aktuálně.cz pražský křest alba V hodině smrti Lenky Dusilové a kapely Baromantika, který se koná 2. listopadu v Divadle Archa. Na tři výherce čekají vždy dva volňásky.

Poslechněte si píseň Brother s Justinem Lavashem.

Stačí do pondělí 20. října (do 12:00) zaslat správnou odpověď na soutěžní otázku uvedenou na konci textu na [email protected] s předmětem Baromantika a mít štěstí při losování. Výherce budeme informovat mailem. Jejich jména budou zapsaná na guestlistu.

Poprvé se myšlenka na natočení společného alba Lenky Dusilové a skupiny Baromantika (Beata Hlavenková, Patrick Karpentski, Viliam Béreš a Martin Novák) zrodila na začátku loňského roku. "Tehdy ve Veletržním paláci, když jsme spolu hráli poprvé svoje vlastní skladby, nám došlo, že jsme našli vlastní hudební jazyk," vysvětluje Dusilová, laureátka několika cen Anděl.

Rozmanitost, barevnost a experimenty

Samotné album, jež nejen svým názvem reflektuje problematiku přerodu a životních transformací, pak vznikalo na jaře a v létě letošního roku ve spolupráci s mistry zvuku Milanem Cimfem a Pavlem Karlíkem.

"Baromantika je spojením dost rozdílných povah, elementů a hudebních přístupů, takže sdílení není jednoduché. Ale za ten krásný hudební prostor, v kterém můžu pracovat s hlasem a emocemi, je pro mě samo nebe," komentuje Dusilová tvůrčí proces.

Právě spojení různorodých hudebních osobností má za následek velkou pestrost alba, kterému nechybí přímočarost ale ani - pro Dusilovou tolik typická - chuť experimentovat a objevovat nové hudební obzory. 

Poslechněte si píseň Takafei z alba V hodině smrti.

Lavash, Bárta a Koller

Na celkem dvanácti nových písních se kromě členů Baromantiky podíleli i trumpetista skupiny Vertigo Oskar Török, bývalý člen Lucie Marek Minárik, kytarista Miloš Dvořáček, Rasťo Uhrik a především Justin Lavash, David Koller a Dan Bárta, kteří si společně s Dusilovou zazpívali vždy v jedné písni.

Někteří hosté alba nebudou ani na listopadovém křtu v Praze. Spolu s Dusilovou a Baromantikou tedy vystoupí i britský písničkář Justin Lavash a Dan Bárta.

Soutěžní otázka
Ve kterém známém pěveckém sboru účinkovala Lenka Dusilová ve svých pěveckých začátcích?

a) Lucky voice band
b) Bambini di Praga
c) pěvecký sbor Zvonek

 

Právě se děje

Další zprávy