U2 se báli, že pádem kytaristy The Edge jejich turné končí

mad
27. 5. 2015 11:00
Hrozivě vypadající pád, který na zahajovacím koncertu ve Vancouveru zažil kytarista The Edge, vyděsil celou kapelu. Jak členové později přiznali, mohl to být konec jejich turné.
The Edge spadl z pódia během koncertu ve Vancouveru. | Video: YouTube

Praha – Irská kapela U2 zahájila v půlce května koncertní turné Innocence and Experience koncertem v kanadském Vancouveru. Kytarista The Edge ale při závěrečné písni spadl z pódia. Kapela se později přiznala, že se bála, že turné tímto incidentem skončilo. 

Při známé písni z roky 1987 I Still Haven’t Found What I’m Looking For kytarista The Edge (vlastním jménem David Howell Evans) hrál a kráčel po pódiu. Nevšiml si však, že se blíží k okraji, a spadl do mezery mezi diváky a pódiem. Kapela ihned přerušila píseň.

V pořadu Sunday Morning stanice CBS se nyní k hrozivému pádu vyjádřili členové skupiny. Hudebníkovi se naštěstí nic nestalo a fanoušky o tom ujistil zveřejněním fotografie na svém Instagramu. V televizi řekl: "Cítím se v pohodě. Nemůžu tomu moc uvěřit, protože když jsem se druhý den podíval, nač jsem spadnul, nebylo to v pohodě. Ale teď se cítím fajn."

Kapele však při incidentu zatrnulo. "Úplně se mi obrátil žaludek naruby, protože jsem věděl, co je tam dole," okomentoval nehodu baskytarista Adam Clayton. "Konec a začátek během jednoho večera," dodal bubeník Larry Mullen Jr.

Kytarista The Edge řekl, že to mohlo být nejkratší turné kapely v historii, na což Bono reagoval humornou poznámkou, že už myslel na volno, které by ho tak čekalo.

"Didn't see the edge, I'm ok!! #U2ieTour

Fotka zveřejněná uživatelem U2 Official (@u2),

 

Právě se děje

Další zprávy