Kryštof vydávají novou desku, letní festivaly ale bojkotují

ČTK ČTK
22. 5. 2015 13:40
Kapela Richarda Krajča představí nové album pouze na dvou koncertech, na turné vyrazí až na podzim.
Kapela Kryštof
Kapela Kryštof | Foto: archiv kapely

Praha - Skupina Kryštof po loňské úspěšné sérii Kryštof Kempů letos výrazně omezila svá vystoupení během letního období. Kapela po vydání sedmého studiového alba Srdcebeat absolvuje koncertní turné až na podzim.

"Toto léto nás lidé moc neuvidí. My odehrajeme pouze dva uzavřené koncerty pro naše fanoušky, kteří vyhráli vstupenky v soutěži, a kde poprvé naše album představíme živě. Jediný veřejný koncert s omezenou kapacitou se uskuteční v areálu ve Šťastné zemi u Turnova, kde hrajeme v posledních letech vždy na začátku prázdnin," řekl ČTK lídr kapely Richard Krajčo.

Již téměř vyprodané turné k albu Srdcebeat začne 19. a 20. října v Ostravě, 23. a 24. října Kryštof zavítá do Brna. V Praze se kapela představí 27. a 28. října v O2 areně, poslední říjnový den se dočká Liberec. Srdcebeat Tour vyvrcholí 3. listopadu v Pardubicích. Kryštof s sebou vezme na turné dva tuzemské interprety.

Kryštof - Srdcebeat | Video: YouTube

Se zpěvačkou Lenny se mohli fanoušci potkat v akustické podobě již na Kryštof Kempech, nyní s kapelou nazpívala duet Přiznání. Druhou předkapelou budou Mirai.

Novou desku Kryštof natáčeli ve studiu Sono poblíž Prahy a dokončovali v New Yorku. Pod novou nahrávku se stejně jako v případě předchozí desky Inzerát podepsali američtí producenti Yaron Fuchs a Ido Zmishlany. "V kapele převládá názor, že je to naše nejlepší album. Myslím, že jsme se posunuli zejména po zvukové stránce, hodně jsme používali bubny tympánového typu nebo jsme hodně pracovali se syntezátory, ale zároveň je to hodně proložené akustikou," uvedl Krajčo.

Autorsky se na muzice podílela ze 60 procent celá kapela, texty jsou dílem Krajča, pouze v jednom případě s ním spolupracoval Marek Dohnal. "Pokračujeme v tom, že skládá a aranžuje celá kapela," sdělil Krajčo. Vedle zpěvačky Lenny na albu hostuje Fernando Saunders, bývalý baskytarista legendárního Lou Reeda.

 

 

Právě se děje

Další zprávy