Sázka na Tidal nevyšla. Nové album Kanyeho Westa si nelegálně stáhlo půl milionu lidí

Kultura Kultura
17. 2. 2016 10:57
Raper Kanye West vydal v neděli své sedmé album exkluzivně na streamovací platformě Tidal. Očekávalo se, že o týden později vyjde ve fyzické podobě na CD nosiči a poté bude dostupné na iTunes a dalších streamovacích webech typu Spotify. West teď vydal prohlášení, že jedinou legální možností, jak si jeho novou desku poslechnout, bude právě Tidal. Fanoušci si jeho desku zatím stahují ilegálně z torrentů.
Kanye West
Kanye West | Foto: Reuters

Boj hudebních umělců za lepší zisky ze streamování skladeb pokračuje, do jeho čela se teď postavil raper Kanye West.

Ten svoji novou desku The Life of Pablo vydal pouze na streamovací platformě Tidal. „Moje album nikdy nebude na Applu a nikdy se nebude dát koupit. Seženete ho pouze na Tidalu,“ napsal West na Twitteru.

Hudební fanoušci tento diktát odmítají, ilegálně si Westovu desku stáhlo podle údajů webu TorrentFreak přes půl milionu lidí. Zástupci webu potvrdili, že tak velký zájem o torrenty nebyl ani u nové desky zpěvačky Adele, píše BBC.

The Life of Pablo se na Tidalu mělo streamovat původně pouze týden. Zůstává teď na Westovi, kdy se rozhodne své sedmé studiové album zpřístupnit i pro další weby a formáty.

Tidal, který vlastní raper a investor Jay-Z, nenabízí žádnou možnost streamování zdarma, jak to je například u konkurenčního Spotify.

 

Právě se děje

Další zprávy