Rolling Stones zahájili americké turné vyprodaným koncertem

ČTK ČTK
25. 5. 2015 15:43
Skupina se na americké stadiony vrací poprvé od koncertní série A Bigger Bang Tour z roku 2006.
Mick Jagger z The Rolling Stones
Mick Jagger z The Rolling Stones | Foto: Reuters

San Diego (USA) - Legendární britská rocková kapela Rolling Stones v kalifornském San Diegu zahájila severoamerické turné Zip Code. Šňůru 15 koncertů na 15 stadionech ukončí 15. července v kanadském Quebeku. Podle agentury AP hráli "Stouni" v neděli na vyprodaném stadionu Petco Park více než dvě hodiny.

Nezdolná čtveřice hrála hit za hitem ze svého padesátiletého písňového katalogu. Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood a Charlie Watts odstartovali koncert, a tím i celé turné, jedním ze svých nejznámějších songů Jumpin' Jack Flash. Po něm následovala píseň Bitch z alba Sticky Fingers (1971), které se tento týden dočká reedice.

The Rolling Stones
The Rolling Stones | Foto: Reuters

Frontman skupiny Mick Jagger měl na pódiu s nastaveným můstkem dostatek prostoru, aby se i ve svých 71 letech mohl dostatečně rozmáchnout se svými tanečními kreacemi a běžeckými a skokanskými vložkami, jimiž doprovázel vysokoenergetické písně Honky-Tonk Women, Midnight Rambler, Gimme Shelter nebo Sympathy for the Devil.

V písni You Can't Always Get What You Want čtveřici vypomohl komorní sbor Kalifornské státní univerzity. Vystoupení kapela zakončila hitem (I Can't Get No) Satisfaction.

Rolling Stones, kteří vznikli v Londýně v roce 1962, vystoupí mimo jiné v Dallasu, Pittsburghu, Atlantě, Detroitu či Buffalu.

 

Právě se děje

Další zprávy