Radiohead spustili aplikaci PolyFauna. Přijde i nové album?

12. 2. 2014 9:31
Kapela Radiohead vydala aplikaci navazující na zatím poslední album The King of Limbs. Kdy přijde nová nahrávka?
Thom Yorke (Radiohead).
Thom Yorke (Radiohead).

Londýn, Praha - Fanouškům Radiohead svítá naděje na obnovení aktivity kuultovní britské kapely. Zatím Radiohead spustili "jen" aplikaci PolyFauna, v níž vzpomínají na nepříliš úspěšnou desku The King of Limbs, ovšem mezi řádky se členové bandu zmiňují také o nové nahrávce.

Aplikace PolyFauna je ke stažení zdarma pro iPhony i Androidy, zvukově a grafickým designem vychází z písně Bloom ze zatím posledního alba Radiohead.

Poslechněte si píseň Bloom od kapely Radiohead z desky Live from the Basement.
Poslechněte si píseň Bloom od kapely Radiohead z desky Live from the Basement.

Thom Yorke o její náplni tvrdí, že se zabývá prvotními myšlenkami na vytvoření umělé inteligence a zavede uživatele i do jeho podvědomí.

PolyFauna tak připomíná počin Islanďanky Björk, která k albu Biophilia vydala interaktivní vizualizaci pro všemožná zařízení. Ostatně vydávání aplikací se v poslední době mezi hudebníky stává trendem - k propagaci svých počinů ji využili rapper Tinie Tempah i Lady Gaga.

Minulý měsíc se baskytarista Colin Greenwood zmínil o tom, že nová nahrávka Radiohead "je ve vzduchu". V rozhovoru zmínil právě skončené turné projektu Atoms for Peace, v němž je hlavní postavou Thom Yorke a naznačil chuť do čehosi nového. I když na druhou stranu fanouškům naději vzal, když řekl, že nic není úplně jisté...

Ovšem připomeňme, že mezi ohlášením a vydání alba King of Limbs uteklo jen pět dnů.

 

Právě se děje

Další zprávy