"Vagina je větší než Trump," kritizují Pussy Riot v novém klipu republikánského kandidáta

pej
26. 10. 2016 12:18
Skupina Pussy Riot zveřejnila nový protestsong, ve kterém oslavuje ženy a kritizuje šovinistické chování Donalda Trumpa. "Vagina je větší než Trump," tvrdí jedna z členek. Video vzniklo v Los Angeles a je reakcí na ženy, které potvrdily, že je republikánský kandidát na prezidenta měl v minulosti fyzicky a slovně obtěžovat.
Pussy Riot - Straight Outta Vagina | Video: YouTube

Ruská punková kapela Pussy Riot zveřejnila nový videoklip. Píseň s názvem Straight Outta Vagina, která explicitně oslavuje vaginu, vysílá feministické poselství Donaldovu Trumpovi. Informoval o tom web deníku The Guardian.

"Až vaše vagina skončí ve vězení, pak vás celý svět bude poslouchat," provokuje skupina hned na úvod písně. Dvě její členky, Marija AljochinováNaděžda Tolokonnikovová, strávily téměř dva roky ve vězení za veřejnou kritiku Vladimira Putina.

Video vzniklo v Los Angeles ve spolupráci s americkým hudebníkem, kytaristou a producentem Davem Sitkem, kterého Tolokonnikovová označila za "jednoho z největších feministů, jaké kdy potkala".

"Píseň může být chápána za odpověď Trumpovi. Věřím ale, že myšlenka mocné ženské sexuality je mnohem silnější než populismus megalomana. Vagina je větší než Trump," uvedla Tolokonniková.

Skupina plánuje v nejbližší době zveřejnit další videoklipy, které budou reagovat na nárůst populismu a nacionalismu v politice, kterou prosazují Putin i Trump. Šíření patriarchálních a misogynních myšlenek z úst těchto politiků přirovnala Tolokonniková k sexuálně přenosným nemocem.  

"Politici jsou za silné vedení chváleni. Trump otevřeně podporuje autoritativní metody Vladimira Putina. Je to děsivé a takto si nepředstavuji svět, ve kterém chci žít," dodala.

Co zbývá z Pussy Riot dva roky poté, co byly Marja Aljochinová a Naděžda Tolokonniková propuštěny z vězení? | Video: Radio Free Europe/Radio Liberty
 

Právě se děje

Další zprávy