United Islands nabízí 150 koncertů. Které neminout?

Vybrali jsme zajímavé koncerty na United Islands of Prague 2014. Podívejte se, poslechněte si.
Podívejte se na kompletní program festivalu United Islands of Prague 2014.
REPUBLIC OF TWO (20. června, 14:30, Kinského zahrada, Main Stage).
Podívejte se na klip k písni Let's Escape From Who We Are z nového alba kapely Republic of Two.
DENA (20. června, 16:00, Kinského zahrada, Main Stage). Původem bulharská, v Berlíně žijící rapperka je senzací neortodoxní evropské (nejen) hip-hopové scény. Prudce vzhůru jí vystřelil chytlavý debutový singl Cash, Diamond Rings, Swimming
Pools a v rodné zemi neznámá rapperka se rázem stala ikonou berlínských hipsterů.
ELLA EYRE (20. června, 19:00, Kinského zahrada, Main Stage). Dvacetiletá britská zpěvačka Ella Eyre patří mezi největší hudební objevy britských ostrovů poslední doby a její páteční koncert ozdobí také pražské Ostrovy. Londýnská rodačka s nezaměnitelným vokálem a stejně působivým účesem se nejprve prosadila díky spolupráci s elektronickým projektem Rudimental, s kterými díky singlu Waiting All Night dosáhla na špičku britské hitparády, v lednu tohoto roku Ella Eyre ohlásila skladbou All About You očekávaný sólový debut.
Foto: Aktuálně.cz
Kultura ČTK Kultura, ČTK
Aktualizováno 20. 6. 2014 8:09
Nabízíme malého průvodce festivalem United Islands of Prague, který se letos vrátí do centra Prahy od 19 do 21. června.

Praha - Festival United Islands of Prague od 19. do 21. června uvede na osmi scénách a v dvanácti pražských klubech přes 150 koncertů kapel, které do Prahy dorazí z 23 různých světových destinací.

Vyjma hlavních scén v Kinského zahradě a oficiální afterparty s DJ Shadowem v MeetFactory, na které jsou vstupenky za 250 korun, zůstávají koncerty na ostrovech, v parcích a klubech i letos přístupné zdarma. 

Vybrali jsme nejzajímavější interprety, jejich vystoupení by bylo škoda minout.

Hlavními hvězdami United Islands jsou zpěvačka Ella Eyre, electro-tango projekt Bajofondo z Argentiny, kytarový objev Childhood, nebo blues-beatbox duo Heymoonshaker. Vedle dalších koncertů je nachystaný i doprovodný program pro děti a dospělé.

Festivalová zóna na Újezdě

Levý břeh Vltavy zůstane po dobu open air koncertů uzavřený pro dopravu. Od křižovatky na Újezdě směrem na náměstí Kinských vznikne pěší zóna, která propojí scény na ostrovech i Petříně s hlavními scénami v Kinského zahradě. Diváci budou ale moct přijet až do samotného centra dění i tramvají na speciálně zřízenou zastávku s názvem Festivalová. Otevření a hudební křest Kinského zahrady se uskuteční v pátek 20. června od 14:30 pod taktovkou skupiny Republic of Two.

Hrát se letos bude na Střeleckém ostrově, Kampě, Žofíně, Petříně a v Kinského zahradě. V režimu pěší zóny, která všechna místa s programem propojí, budou ulice Újezd (od křižovatky na Náměstí Kinských až po Hellichovu), Vítězná a Most Legií až k Národnímu divadlu.

Akce Začíná Klubovou nocí ve čtvrtek 19. června, kdy se ve 12 klubech představí 43 interpretů, vstup na Klubovou noc je zdarma.

Na uskutečnění hlavního programu v Kinského zahradě se letos vybírala sbírka na crowdfundingovém portálu HitHit. Původní částka 1,6 milionu, byla nakonec díky návštěvníkům překonána. Vybralo se 1 735 216 korun, čímž se stala rekordní sbírkou českých crowdfundingových serverů. Peníze poslouží na pronájem dvou hlavních scén, jejich ozvučení, osvětlení a zázemí pro účinkující. Dále na zázemí a služby pro diváky a v neposlední řadě na bezpečnost, úklid a ochranu Kinského zahrady. Pokrývají ale i část hudebního a nehudebního programu.

 

Právě se děje

Další zprávy