Princovo slavné sídlo Paisley Park, kde nahrál největší hity, se otevře veřejnosti

Kultura Kultura
25. 8. 2016 11:27
Ikonický Paisley Park, kde Prince od roku 1985 žil i tvořil, se od října otevře veřejnosti. Rozhodla se pro to jeho rodina, která zájemcům umožní i přístup k Princovým osobním předmětům. Dříve se spekulovalo, že zpěvákův dům půjde do prodeje, nakonec zůstane v držení jeho rodiny.
Paisley Park
Paisley Park | Foto: Nick Scribner

Slavné nahrávací studio Paisley Park, kde Prince od roku 1985 tvořil a nahrával, bude o října přístupné veřejnosti. Píše o tom hudební web NME s odvoláním na zpěvákovu rodinu.

„Podívat se dovnitř mělo za Princova života jedinečnou šanci jen pár stovek lidí,“ řekla jeho rodina. „Fanoušci z celého světa budou mít vůbec poprvé možnost prozkoumat Princův svět.“

Zájemci o Princův život se podívají například do soukromého koncertního sálu nebo nahrávacího studia, kde zpěvák nahrál většinu svých slavných hitů a alb.

Rodina fanouškům zpřístupní i tisíce Princových osobních předmětů včetně hudebních nástrojů, ocenění nebo kostýmů, ve kterých hrál na koncertech.

Začátkem měsíce zahraniční média psala o tom, že se Paisley Park bude prodávat. Pro fanoušky amerického muzikanta je tak dobrou zprávou, že dům zůstane v držení jeho rodiny.

Kromě toho stále pokračuje vyšetřování okolností Princovy smrti. Některé léky nalezené v jeho obytném komplexu v Paisley Park byly padělky, které obsahovaly fentanyl, syntetický opiát 50krát silnější než heroin. Agentuře AP to řekl úředník blízký vyšetřování.

Lékařský kontrolní úřad na počátku června oznámil, že zpěvák zemřel na náhodné předávkování fentanylem.

Světově uznávaný zpěvák zemřel nečekaně na konci dubna ve věku 57 let. Podle pitevní zprávy byla smrt nešťastnou náhodou, což znamená, že nešlo o sebevraždu ani o bezprostřední cizí zavinění. Policie však stále zjišťuje, jak se zpěvák k fentanylu dostal, protože zpěvák neměl tento lék předepsaný nejméně 12 měsíců před svou smrtí.

 

Právě se děje

Další zprávy