Pet Shop Boys vezou do Prahy výbušné album Electric

ČTK Kultura ČTK, Kultura
8. 8. 2014 7:49
Popové hvězdy z 80. let vystoupí ve středu 13. srpna v pražském Foru Karlín.
Pet Shop Boys.
Pet Shop Boys. | Foto: kviff.com

Praha - Britské popové duo Pet Shop Boys se po pěti letech vrací do Prahy, vystoupí 13. srpna v nově otevřeném Fóru Karlín.

Zpěvák Neil Tennant a klávesista Christopher Lowe, jejichž hity kralovaly diskotékám 80. a 90. let, zahrají zejména písně z alba Electric, které dvojice vydala minulý rok a vyjela k němu také na Electric World Tour, jehož letošní druhá část odstartovala v polovině května v Chile. Přestože už původní rozpis obsahoval pětačtyřicet zastávek, na četné žádosti pořadatelů se skupina rozhodla přidat další koncerty.

"Pop jak víno! Tahle nádherná show jen potvrzuje členství Pet Shop Boys v klubu těch nejlepších. Stejně jako Madonna, Lady Gaga a Kate Bush to jsou správné pop hvězdy, které dobře chápou, jak propojit mainstream s avantgardou," napsal recenzent The Times.

Vedle skladby pilotního singlu Axis deska Electric přinesla dalších sedm nových skladeb a coververzi písně Bruce Springsteena The Last To Die. K písním jiných autorů sáhli Pet Shop Boys i v minulosti, například k Viva La Vida od Coldplay nebo přepracovali hit irských U2 Where The Streets Have No Name.

V České republice jsou Pet Shop Boys velmi populární. Jejich album Electric loni v květnu proniklo až na čtvrté místo tuzemské hitparády.

"Naše poslední desky byly zpravidla odpovědí na předcházející alba. Zatímco Elysium mělo reflektivní náladu, Electric je hodně výbušné a taneční," přiblížili Pet Shop Boys jejich poslední nahrávku, na které hostuje i rapper Example.

Pet Shop Boys vznikli v roce 1981. Neil Tennant a Christopher Lowe, kteří se údajně náhodou setkali v obchodě s elektronikou, se dostali do čela britské hitparády hned svým prvním singlem West End Girls a během následujících let svůj úspěch s dalšími písněmi několikrát zopakovali. Dosud Pet Shop Boys prodali 100 milionů svých nahrávek.

V Praze Britové vystoupili již několikrát, poprvé v roce 1991. Loni se dokonce vypravili i do Karlových Varů, kde zahráli při filmovém festivalu.

Vstupenky na aktuální pražské vystoupení jsou k dostání za 1290 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy