Kabáti nezklamali, jejich nové album je nejprodávanější

ČTK ČTK
2. 6. 2015 14:04
Novinka kapely Kabát startuje v hitparádě prodejnosti na prvním místě, nejprodávanější deska minulého týdne - Marathon od Radůzy - se propadla na šesté místo.
Kabát - Do pekla / Do nebe
Kabát - Do pekla / Do nebe | Foto: archiv Kabát

Praha - Novinka skupiny Kabát Do pekla/do nebe se ihned po vydání dostala do čela tuzemské hitparády IFPI. V minulém týdnu vedoucí nahrávka Marathon (Příběh běžce), projekt zpěvačky, spisovatelky a skladatelky Radůzy, klesla na šesté místo. 

Desky Kabátu tradičně patří k prodejním trhákům. Například jejich posledního studiového alba Banditi di Praga z roku 2010 se v Česku a na Slovensku podle tuzemské pobočky vydavatelství EMI prodalo přibližně 60 tisíc kusů.

Také v čele žebříčku alb největší tuzemské pobočky hudebního internetového obchodu na světě iTunes je tuzemská nahrávka, sedmé album skupiny Kryštof Srdcebeat, které ve fyzické podobě vyšlo až 1. června.

Nejvýše postavenou zahraniční nahrávkou je deska Sol Invictus kapely Faith No More, která v pátek vystoupí na festivalu Rock for People v Hradci Králové. V obou hitparádách se objevují tuzemská alba Chinaski (Rockfield), Davida Kollera (ČeskosLOVEnsko) a Anety Langerové (Na Radosti)

 

Právě se děje

Další zprávy