U2 zemřel na turné v USA manažer, bylo mu 68 let

ČTK ČTK
28. 5. 2015 13:28
Dlouholetý manažer U2, osmašedesátiletý Dennis Sheehan, zemřel přirozenou smrtí po jednom z koncertů kapely v rámci amerického turné.
U2
U2 | Foto: U2.com

Los Angeles - Ve věku 68 let včera zemřel dlouholetý manažer irské rockové kapely U2 Dennis Sheehan. Podle agentury Reuters zemřel v Los Angeles několik hodin po prvním z celkem pěti koncertů, které má skupina naplánované v tomto americkém velkoměstě v rámci turné Innocence + Experience. Sheehan měl na starosti právě organizaci koncertů a turné.

Podle místních úřadů Sheehan zemřel ráno přirozenou smrtí v jednom z hollywoodských hotelů. "Ztratili jsme člena rodiny, zatím se s tím ještě vyrovnáváme," napsal na webových stránkách U2 frontman kapely Bono.

"Nebyl jen legendou v hudebním byznysu, byl legendou naší kapely. Je nenahraditelný," dodal Bono. Sheehan působil u U2 přes 30 let.

Sheehan pracoval pro mnoho velikánů populární hudby včetně Iggyho Popa, Patti Smith nebo Lou Reeda. Než se přidal k U2, byl v roce 1977 asistentem zpěváka skupiny Led Zeppelin Roberta Planta.

 

Právě se děje

Další zprávy