Mig 21 vyrazí na podzimní turné a na žádost trampů a učitelů vydají vlastní zpěvník

ČTK ČTK
9. 9. 2016 10:06
Kapela Mig 21 naplánovala klubové turné Podzim 16, na němž odehraje 18 koncertů ve 14 českých a moravských městech. Série vystoupení začne 6. října v Olomouci a skončí 3. prosince v Plzni. Skupina také připravila novinku v podobě zpěvníku svých nejoblíbenějších skladeb.
Jiří Macháček
Jiří Macháček | Foto: ČTK

Mig 21 vyrážejí na klubové turné a vydávají vlastní zpěvník. Na koncertní šňůře nazvané Podzim 16 zahrají ve 14 městech.

Brněnské koncerty se uskuteční 2. a 3. listopadu a tři vystoupení v pražském Lucerna Music Baru 22. 23. a 24. listopadu. Na všech koncertech bude chystaný zpěvník k dispozici.

"K vytvoření zpěvníku jednadvaceti vybraných písní nás přivedla nečekaná poptávka z řad pěvců od táborových ohňů, ale i od žactva a učitelů hudebních škol a jedné paní z Hořovic," řekl s typickým humorem zpěvák a textař Jiří Macháček.

Zpěvník bude k dispozici v tištěné podobě i ve formě webové aplikace. Zájemci si také mohou zpěvník stáhnout pomocí QR kódu na plakátě skupiny. Bude obsahovat kytarové i klavírní verze písní pro různé způsoby interpretace. Digitální verze bude navíc obohacena o partituru mixu písní v úpravě pro velký dechový orchestr.

Film Wilsonov jsem si vybral podle scénáře a podle role, kterou hraji, stojím si za ním, říká herec Jiří Macháček. Z kritiků filmu cítí osobní zášť a žlučovitost, navíc prý nejsou inspirativní. | Video: Daniela Drtinová
 

Právě se děje

Další zprávy