Metalové čekání je u konce, Metallica vydá po osmi letech nové album

Kultura ČTK Kultura, ČTK
19. 8. 2016 10:23
Nástupce alba Death Magnetic z roku 2008 se jmenuje Hardwired... to Self-Destruct a Metallica ho vydá 18. listopadu. Desku promuje agresivní singl Hardwired, pod nímž, stejně jako pod připravovaným dvoudiskovým albem, je podepsaný producent Greg Fidelman. Ten v minulosti spolupracoval s kapelami jako Black Sabbath, Red Hot Chili Peppers, Slipknot, System of a Down nebo U2. Skupina kolem zpěváka Jamese Hetfielda chystanou novinku vydá na vlastním nezávislém labelu Blackened Recordings.
Metallica: Hardwired | Video: YouTube

Slavná americká heavymetalová kapela Metallica vydá po osmi letech nové album. Skupina to ve čtvrtek oznámila na svých internetových stránkách. Podle agentury AP si Metallica udělala dosud nejdelší přestávku mezi dvěma svými deskami. Její dosud poslední album Death Magnetic vyšlo v roce 2008.

Album nazvané Handwired... To Self-Destruct si budou moct fanoušci koupit od 18. listopadu. Metallica jim ho nabídne na dvou discích, které budou obsahovat celkem 80 minut hudby.

Metallicu založil v roce 1981 v Los Angeles Američan dánského původu a bubeník Lars Ulrich spolu kytaristou a zpěvákem Jamesem Hetfieldem. Kapela získala velký ohlas na své desky Ride the Lightning z roku 1984 a Master of Puppets z roku 1986. Druhá z nich se stala prvním metalovým albem, které zařadila americká Kongresová knihovna do Národního registru nahrávek. Mezi hudební superhvězdy pak kapelu katapultovala deska Metallica z roku 1991.

 

Právě se děje

Další zprávy