Lionel Richie vyrazí ve stopách Dolly Parton na Glastonbury

Kultura ČTK Kultura, ČTK
1. 12. 2014 11:16
Soulový veterán je první potvrzenou hvězdou nejprestižnějšího světového festivalu.
Lionel Richie.
Lionel Richie. | Foto: Reuters

Londýn - Zpěvák, skladatel i herec Lionel Richie se stal prvním hvězdou, která potvrdila účast na britském kultovním hudebním festivalu v Glastonbury v roce 2015. Richieho vystoupení 28. června bude prvním na nějakém festivalu v Británii. Soulový veterán tak půjde ve stopách coutryové superstar Dolly Parton, která fanoušky uchvátila loni, i Kennyho Rogerse či Paula Simona, kteří na festivalu odehráli svůj set v předešlých letech.

"Jsme nadšeni. Velmi nás potěšilo, když nám zavolala tato skutečná legenda a požádala o zahrání v příštím roce. Natočil tolik úžasných písní. Vidět jeho vystoupení na zdejší farmě bude prostě nádherné," řekla v neděli spoluorganizátorka festivalu Emily Eavis, dcera zakladatele Michaela Eavise.

První ročník nyní údajně největšího festivalu svého druhu pod širým nebem se konal 19. září 1970 na farmě Eavise nedaleko městečka Glastonbury. Bylo to den po smrti legendárního kytaristy a zpěváka Jimiho Hendrixe. První ročník, jehož hlavní hvězdou byl rocker Marc Bolan, navštívilo patnáct set diváků. Na loňský ročník se prodalo 120 tisíc vstupenek.

Pětašedesátiletý Richie se do Glastonbury těší. "Je to jeden z nejslavnějších festivalů na světě. Má fenomenální historii a hrála zde neuvěřitelná plejáda umělců, takže jsem poctěn, že se mohu připojit k tomuto klubu. Nyní mohu říci: Ano, hraji na Glastonbury," prohlásil bývalý frontmanem kapely Commodores.

Vstupenky na příští ročník festivalu se podle BBC prodali letos na podzim za necelých třicet minut, přestože se jako každoročně nevědělo, kdo na festivalu bude hrát.

 

Právě se děje

Další zprávy