Landa ve strachu před islamisty zrušil velké koncerty, lístky do O2 areny se ale prodávají dál

Zuzana Mocková Zuzana Mocková
11. 12. 2015 7:00
Daniel Landa minulý týden oznámil, že ruší koncertní turné, které mělo proběhnout koncem příštího roku a jehož součástí byl i velký koncert v pražské O2 areně. Zpěvák se obává, že kvůli údajnému boji s islámskými teroristy nebude schopen zajistit bezpečnost diváků. Náhradní plán zatím není známý, společnost Ticket Art dál prodává lístky na událost, o které samotný interpret prohlásil, že se neuskuteční. O2 arena se jako poskytovatel prostorů brání s tím, že od pořadatele akce nemá žádné pokyny k zastavení předprodeje. Ticket Art Production fanoušky uklidňuje, že plánované koncerty Daniela Landy proběhnou.
Daniel Landa
Daniel Landa | Foto: ČTK

Praha –  Daniel Landa minulý týden zrušil na tiskové konferenci své koncertní turné, protože nechce kvůli svému boji s radikálními islamisty vystavovat fanoušky nebezpečí. Navzdory Landovu prohlášení jsou vstupenky na pražský koncert do O2 areny stále v prodeji. 

"Vstupenky stále prodáváme, protože nebyla řádně ukončena nájemní smlouva," vysvětluje vedoucí programového oddělení O2 areny Jaroslav Svoboda s tím, že v současné době jednají s pořadatelem akce Ticket Art Production, která si vysočanskou arénu pro Landu pronajala.

O2 arena Landův koncert propaguje i na svých webových stránkách, o jeho zrušení se dozvěděla pouze ze sdělovacích prostředků.

"Proč by aréna neměla být bezpečným místem, když při vstupu musíte projít bezpečnostním rámem? Pan Landa hodlá objíždět menší kulturní domy, kde prý zajistí větší bezpečnost. Otázkou je, jestli není přeci jen bezpečněji v aréně," polemizuje mluvčí haly Oldřich Babický a upozorňuje na nedávná opatření, která aréna zavedla bezprostředně po listopadových útocích v Paříži.

"S ohledem na události ve Francii pražská O2 arena již před víkendovým finálovým utkáním FED Cupu společně s Policií ČR a orgány státní správy posílila bezpečnostní opatření uvnitř areny a v jejím bezprostředním okolí. Tato opatření pokračují i při následujících akcích," reaguje na Landovo tvrzení, že by na tamním stadionu nebyli jeho fanoušci v bezpečí.

"Fanoušci na koupi vstupenek vydělají"

Pořadatel Landova koncertu slibuje, že lidé, kteří si lístky již pořídili, nebudou tratit. Nepřijdou ani o peníze, ani o zážitek. "Vstupenky jsou stále v prodeji a jsou platné. Koncert se bude přesouvat do menších hal, které ale ještě nejsou potvrzené. Až se tak stane, budeme kontaktovat všechny naše klienty s tím, jestli si chtějí vyměnit vstupenky, nebo vrátit peníze. Zatím ale není nic jisté, protože nemáme vhodné prostory," vysvětluje obchodní specialistka z předprodejní sítě Ticket Art Martina Pálinkásová.

V platnosti tak zůstávají jak koncertní termíny, tak města, ve kterých Landova vystoupení proběhnou. Otázkou jen zůstávají prostory. 

Změna se týká jen ceny vstupenek, které se v případě lístků 1. kategorie mírně navýší. "Ti, kteří si vstupenku již zakoupili, nebudou žádné peníze doplácet. Z toho plyne, že diváci, kteří si vstupenku vymění, se na akci dostanou výhodněji než ti, kteří si je koupí později," dodává pořádající agentura.

Nedokážu zajistit bezpečnost patnácti tisíc lidí na koncertě, mám strach, aby je někdo nevyhodil do vzduchu, říká o zrušeném turné zpěvák Landa. | Video: Daniela Drtinová
 

Právě se děje

Další zprávy