Kytarista Support Lesbiens podal kvůli sporu o jméno kapely dovolání k Nejvyššímu soudu

ČTK ČTK
27. 10. 2016 11:41
Případem kytaristy skupiny Support Lesbiens Hynka Tomana se bude zabývat Nejvyšší soud. Toman dostal za zpronevěru související s ochrannou známkou kapely peněžitý trest 60 tisíc korun. Rozhodnutí je pravomocné od letošního jara. Toman podal dovolání, které v říjnu spolu se spisem obdržel Nejvyšší soud.
Hynek Toman
Hynek Toman | Foto: ČTK

Hynek Toman, který dostal za zpronevěru související s ochrannou známkou Support Lesbiens trest 60 tisíc korun, teď podal dovolání k Nejvyššímu soudu.

Podle obžaloby se Toman dopustil trestného činu tím, že v roce 2010 převedl na sebe ochranou známku Support Lesbiens. Později kvůli tomu na něj podal trestní oznámení zpěvák kapely Kryštof Michal.

Toman v minulosti uvedl, že ochrannou známku na sebe nechal přepsat právě kvůli sporům s Michalem. Učinil tak na radu právníka, aby zabránil svému vyšachování ze skupiny.

Zakládající člen Michal odešel z kapely na sklonku roku 2012. S ním Support Lesbiens opustili zbývající členové kromě Tomana. Nyní tak existují dvě formace - Tomanovi Support Lesbiens a Portless se zpěvákem Michalem.

Skupina Support Lesbiens vznikla v roce 1992. V roce 2002 obdržela dvě ceny Anděl v kategoriích skupina roku a popové album. Posudek znalce z oboru patentů a vynálezů hodnotu známky Support Lesbiens vyčíslil na přibližně 347 tisíc korun.

Nová sestava skupiny za poslední album K.I.D. získala žánrovou cenu Anděl v kategorii pop/rock.

 

Právě se děje

Další zprávy