Takhle vypadá mimino ze slavného alba Nirvany. Dodnes na to balím holky, vzpomíná 25letý Spencer

pej
27. 9. 2016 11:12
Fotografie z přebalu slavného alba Nevermind americké kapely Nirvana dostala po pětadvaceti letech od svého vydání novou podobu. Pod hladinou se za dolarovou bankovkou na rybářském háčku potopil stejný člověk, ale o 25 let starší.
Spencer Elden
Spencer Elden | Foto: John Chapple / JohnChapple.com

Kultovní přebal druhého studiového alba Nevermind získal po pětadvaceti letech novou podobu. Spencer Elden se na počest americké kapely Nirvana nechal vyfotit ve stejné pozici jako kdysi. Tentokrát ale v plavkách.

Nirvana - Nevermind
Nirvana - Nevermind | Foto: Geffen Records

Spencer trval na tom, že bude i tentokrát nahý, od svého záměru nakonec kvůli fotografovi ustoupil, píše The New York Post.

"Toto výročí je pro mě opravdu důležité. Snímek vznikl, když mi byly čtyři měsíce. Vznikl za chvíli a stal se legendou. Je opravdu zvláštní být součástí něčeho tak důležitého, aniž bych si na to pamatoval," řekl Elden.

Ze slavné fotky těží i v dospělosti. "Díky snímku jsem dostal nejenom příležitost pracovat se Shepardem Faireyem (americký streetartový umělec, pozn. red.), ale pomáhá i při seznamování s dívkami," uvedl.

Fotograf oslovil jeho rodiče v roce 1991. Za focení pro tehdy neznámou kapelu, které trvalo zhruba 15 sekund, měli dostat 200 amerických dolarů. Rybářský háček byl do snímku přidán digitálně.

Stejnou částku mu teď dal i fotograf John Chapple, který snímek pořídil k 25. výročí vydání alba Nevermind. 

 

Právě se děje

Další zprávy