Kanye West je 53 milionů dolarů v minusu. O pomoc požádal Marka Zuckerberga

pej
15. 2. 2016 14:52
Americký raper Kanye West včera vydal nové album The Life of Pablo a pár hodit nato se nechal slyšet, že je 53 milionů dolarů v minusu. O finanční pomoc požádal přes Twitter zakladatele Facebooku Marka Zuckerberga, kterého veřejně poprosil o miliardu dolarů. Za ně by rád realizoval své nápady.
Kanye West
Kanye West | Foto: Reuters

Žádost o miliardu dolarů od Marka Zuckerberga, sexuální narážky na Taylor Swift, obhajoba komika Billa Cosbyho i dluhy ve výši 53 milionů dolarů. Na Twitteru amerického rapera Kayneho Westa je v posledních týdnech rušno.

Zahraniční média spekulují o tom, na kolik jsou hojně diskutované příspěvky pravdivé a co je pouze součástí marketingové kampaně související s vydáním nového alba The Life of Pablo.

Kanye West totiž ví, jak na sebe upoutat pozornost. Pár hodin před vydáním alba na streamovacím serveru Tidal oznámil fanouškům, že dluží 53 milionů dolarů. Upozornil na to server CNN. Na Twitteru sleduje Westa téměř 19 milionů lidí. 

Nešlo o první výstřelek, chicagský rodák v uplynulých týdnech "krmí" svůj profil na Twitteru kontroverzními zprávami pravidelně a jde v podstatě o jediný komunikační kanál, na kterém zveřejňuje novinky (oznámil na něm i třikrát změněný název nového alba). 

Velké pozdvižení vzbudil i jeho návrh adresovaný Marku Zuckerbergovi a zakladateli společnosti Google Larry Pageovi, po kterých žádal miliardu dolarů na realizaci svých nápadů.  

Tweet pro zakladatele Facebooku sdílelo kolem 31 tisíc lidí a desítky tisíc dalších ho okomentovaly. Řada z příspěvků se nesla v ironickém tónu. "Pokud chceš zaujmout Zuckerberga, budeš muset použít Facebook," zavtipkoval jeden z Westových fanoušků.

Velkého mediálního ohlasu se dočkalo i vyjádření podpory americkému komikovi Billu Cosbymu, o kterém West na Twitter napsal, že je nevinný.  Loni ho přitom obvinilo pět desítek žen ze sexuálního napadení.

Na kontroverzní tweet reagovaly desítky tisíc uživatelů včetně známých osobností, komička Sarah Silverman slavnému raperovi vzkázala: "Kanye! To snad nemyslíš vážně. 50 ŽEN. Kvůli promlčení ZNÁSILNĚNÍ mají smůlu." 

Nekompromisně se na adresu Westa a jeho kampaně vyjádřil i jeden z jeho nejbližších spolupracovníků, raper Rhymest. Doporučil svému "bratrovi", aby se na čas stáhl z veřejného života a vyhledal pomoc odborníka na duševní zdraví a psychiku.

 

Právě se děje

Další zprávy