K šedesátinám Pavlíčkovi přišli gratulovat rockeři i Hudba Hradní stráže a Policie ČR

ČTK ČTK
17. 2. 2016 23:09
Své nedělní šedesáté narozeniny dnes večer oslavil ve Foru Karlín v Praze Michal Pavlíček mimořádným vystoupením s názvem "Koncert Michal Pavlíček 60 - Pět tuctů Čombeho". Mezi gratulanty byli mj. rockeři Tomáš Hajíček a Vilém Čok i Hudba Hradní stráže a Policie ČR, jejíž členové dorazili v parádních modrých uniformách. V závěru se na pódiu objevily i mažoretky.
Michal Pavlíček
Michal Pavlíček | Foto: Colours of Ostrava 2012

Praha - Zcela zaplněné Forum Karlín v Praze aplaudovalo Michalu Pavlíčkovi, který zde mimořádným vystoupením s názvem Koncert Michal Pavlíček 60 - Pět tuctů Čombeho oslavil své nedělní šedesátiny.

Mezi gratulanty a zároveň vystupujícími hosty byli rockeři Tomáš Hajíček a Vilém Čok i Hudba Hradní stráže a Policie ČR, jejíž členové dorazili v parádních modrých uniformách. V závěru se na pódiu objevily i mažoretky.

"Koncert v Karlíně bude dárek pro mé fanoušky i pro mě, protože jsem si z toho udělal takový happening, kde bude velký dechový orchestr a spousty známých. Prostě taková narozeninová jízda," uvedl před koncertem Pavlíček.

Vystoupení zahájil uznávaný kytarista instrumentálními skladbami vystavěnými na dlouhých gradujících sólech, za které sklízel ovace posluchačů dvou generací. Pavlíček měl na jevišti k dispozici pět nástrojů.

Jako první z hostů vystoupil Tomáš Hajíček z rockové skupiny Krucipüsk. Po něm následoval slovenský kytarista Andrej Šeban, který si s oslavencem zahrál artrockovou skladbu Bratři složenou před lety pro Pavlíčkův televizní pořad Na Kloboučku.

Velký aplaus si za bubenické sólo vysloužil Miloš Meier, který poté na pódiu v kapele Stromboli nahradil nemocného Klaudia Kryšpína. Kapela Stromboli před vystoupením obdržela zlatou desku za více něž 3000 prodaných kusů svého posledního alba Fiat Lux. "Nechám to ocenění přebrat Báru Basikovou, která má dnes narozeniny," prohlásil Pavlíček. Basiková dnes oslavila 53 let.

V závěru vystoupení Stromboli zazpíval Vilém Čok jejich hit O hory, o hory a přidal píseň Pražského výběru Na václavským Václaváku. Také dalšího hosta Michaela Kocába spojuje s Pavlíčkem skupina Pražský výběr. Oba muzikanti, kteří před lety překonali své dlouhodobé rozpory, nabídli nadšenému publiku za podpory mažoretek a dalších členů kapely letité skladby Olda je přítel můj, Chvastoun a Zubatá.

Poté si vystupující na pódiu připili na zdraví oslavenců Pavlíčka a Basikové. Úplný závěr obstaralo jejich společné provedení hitu Stromboli Košilela a píseň Whole Lotta Love z repertoáru Led Zeppelin, kterou si přišel zazpíval Kamil Střihavka.

 

Právě se děje

Další zprávy