Jsme normální? ptá se festival Mezi ploty a láká na Hrůzu, PSH i Sto zvířat

Kultura Kultura
9. 5. 2016 14:29
Festival Mezi ploty, který proběhne poslední květnový víkend v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice, nabídne na 14 scénách přes stovku hudebních a divadelních vystoupení, tanečníků i představitelů nového cirkusu.
kapela Divokej Bill
kapela Divokej Bill | Foto: archiv Divokej Bill

Festival Mezi ploty si letos jako pomyslné motto zvolil otázku „Jsme normální?“. Pořadatelé chtějí s nadhledem návštěvníkům akce ukázat, že pod slovem „normálnost“ si každý představuje něco jiného a hranice mezi normálním a nenormálním dost tenká.

„Musí to posoudit někdo nezaujatý, ale myslím si, že ano,“ odpovídají na otázku festivalu členové kapely Divokej Bill, která zahájí koncertem v sobotu 28. května na ústřední scéně „Central Park“ dvoudenní program.

V sobotu čekají návštěvníky koncerty Mňágy a Žďorp, Krucipüsku, Pipes and Pints nebo jihlavských hiphoperů Pio Squad, kteří momentálně připravují nové album stejně jako raper James Cole, jenž zakončí sobotní program na „Street Art Zone“.

Nedělní hudební blok na hlavní scéně zahájí odpoledním koncertem zpěvačka Tonya Graves, po které se divákům představí kapely Imodium, Rybičky 48 nebo Sto zvířat. Vrcholem večera bude vystoupení Michala Hrůzy. Na alternativní scéně zahrají rapeři Smack, LA4 a DJ Wich a festival uzavřou pražští PSH.

Největší část mnohahektarového areálu zabere Rodinná zóna, složená z několika scén plných pohádek, loutek, divadla, akrobacie a samozřejmě muziky. Zahraje tu kapela Sto zvířat se svým programem pro děti, Circus Problem, DJ Mardoša z Tata bojs, Ondřej Ruml a plejáda dalších.

 

Právě se děje

Další zprávy