Jsem vyvrhel a směšný kohout, komentuje Landa klip PSH. Ale fandím jim, říká zpěvák

Kultura Kultura
30. 6. 2016 15:58
Kapela PSH se v novém videosinglu Fuck Off vymezila proti strachu, xenofobii i rasismu a klip zakončila koláží „symbolů zla“ dnešní doby. V prostřizích se objevili Miloš Zeman, jeho mluvčí Ovčáček, Aleš Brichta nebo Daniel Landa, ale i záběry z pořadu Pošta pro tebe. A právě Landa teď na svém Facebooku reagoval na píseň pražské hiphopové kapely.
Daniel Landa
Daniel Landa | Foto: ČTK

Je to divná doba, Havel je sprostý slovo, zní v novém videoklipu pražské kapely PSH. Klip pojmenovaný Fuck Off se vymezuje proti mediální manipulaci, rasismu a nesnášenlivosti. Videoklip za tři dny od svého zveřejnění na YouTube zhlédlo přes 130 tisíc lidí.

Závěr videa, které režíroval Vít Hradil, tvoří koláž záběrů. Objevují se v nich scénky z pořadu Pošta pro tebe, prezident republiky Miloš Zeman, František Ringo Čech, Aleš Brichta nebo Daniel Landa.

PSH - Fuck Off | Video: YouTube

A právě poslední jmenovaný se rozhodl komentovat skladbu Fuck Off na svém Facebooku: „Skupina PSH natočila krásný nový klip (jemuž teď dělám tímto reklamu), ve kterém účinkuji,“ píše Landa a podivuje se, proč ve videu vystupuje.

„Úplně nevím, za koho v tom klipu jsem. Jako za vlastence? Nebo za blázna s kohoutem? Nebo za to, že kamarádím s Afgháncema? Nebo jsem tam za zrádce Čechů? Nebo za příznivce PSH? Nebo jsem reprezentant Zla? Mám v tom trochu zmatek,“ přiznává.

Sám sebe poté označuje za vyvrhele a směšného kohouta a poukazuje na incidenty, kdy mu vandalové poškrábali luxusní auto. „No až mi někdo zase poškrábe auto nebo hodí dlažku do okna, třeba mi to řekne,“ tvrdí Landa a dodává, že kapele PSH a jejímu uklidňování společenské atmosféry fandí.

Kopat do Zemana je klišé, ale je to prezident. Vychází vstříc strachu většiny. Frustrace lidí je ale zbytečná, říká Vladimír 518. | Video: Daniela Drtinová
 

Právě se děje

Další zprávy