Hitparádu ovládli písničkáři v čele s Klusem a Radůzou

ČTK ČTK
1. 4. 2014 11:37
Tomáš Klus se ihned pro vydání alba Proměnamě dostal na první místo žebříčku nejprodávanějších desek. Předstihl Radůzu, Kryla a Nohavicu.
Tomáš Klus.
Tomáš Klus. | Foto: Filip Fojtík

Praha - V české hitparádě se prosadily tuzemské novinky, kterých se mezi dvaceti nejprodávanějšími alby umístilo pět. Na první místo se ihned po vydání vyhoupla nová deska písničkáře Tomáše Kluse s názvem Proměnamě.

Klusova předchozího alba Racek se prodalo přes 60 tisíc kusů a více než dva roky od svého uvedení na trh je stále v hitparádě, nyní na 31. místě.

Top 10 české hitparády (1. 4. 2014)
Autor fotografie: www.raduza.cz

Top 10 české hitparády (1. 4. 2014)

1. Tomáš Klus - Proměnamě
2. Radůza - Gaia
3. Karel Kryl - Solidarita
4. Jaromír Nohavica - Jarek Nohavica a přátelé
5. OST - Křídla Vánoc
6. Hana a Petr Ulrychovi - Půlstoletí
7. Jasná páka - Černá deska
8. Kontrafakt - Navždy
9. Vypsaná fixa - Krásný smutný den
10. Mike Oldfield - Man On The Rocks

Oficiální žebříček 50 nejprodávanějších alb a výběrů populární hudby publikuje česká pobočka IFPI každý týden na základě hlášení vybraných prodejen.

Z dalších tuzemských novinek je na třetím místě nahrávka koncertu Karla Kryla z období jeho exilu s názvem Solidarita s Polskem, který se uskutečnil v roce 1982 v Mnichově. Devátá je nová studiová deska kapely Vypsaná fixa Krásný smutný den. V první dvacítce se ještě na 18. místě umístila nahrávka Janáček/Martinů/Kabeláč klavíristy Ivo Kahánka a na 19. místě do hitparády vstupuje Vladimír Mišík s výběrem Královský večer: Balady.

Na druhém místě je dosud vedoucí album Gaia písničkářky Radky Vranková vystupující pod uměleckým jménem Radůza. Na čtvrtém pozici je záznam koncertu Jaromíra Nohavici, který uzavíral 20. ročník festivalu Noc plná hvězd v Třinci. Na páté místo se mezi nejprodávanější nahrávky vrátil soundtrack k filmu Křídla Vánoc. Následuje kompilace Půlstoletí od Hany a Petra Ulrychových a na sedmé příčce skončilo Černé album kapely Jasná páka. Na osmém místě je rapové trio Kontrafakt s nahrávkou Navždy a uzavírá jí album britského kytaristy a skladatele Mika Oldfielda Man On The Rocks.

V první dvacítce nejprodávanějších nahrávek se ještě umístili George Michael s albem Symphonica, Kylie Minogue s novinkou Kiss Me Once, album skupiny Arakain s názvem Adrenalinum, Recitál Lucie Bílé, Chinaski a jejich kompilace 20 let v síti, Já hledám štěstí (Zlatá kolekce) jazzové zpěvačky Evy Olmerové, studiové album Jaromíra Nohavici Tak mě tu máš a kompilace Best Of Janáček.

 

Právě se děje

Další zprávy