Herbie Hancock v Praze nevystoupí, vrací se vstupné

ČTK ČTK
21. 7. 2015 13:19
Vystoupení ve Foru Karlín mělo být čtvrtou Hancockovu koncertní návštěvou v Česku. Poprvé se objevil v Praze na jazzovém festivalu v roce 1986.
Herbie Hancock
Herbie Hancock | Foto: archiv

Praha – Pražský koncert amerického jazzového pianisty Herbie Hancocka, který se měl uskutečnit tento pátek ve Fóru Karlin, se z organizačních důvodů ruší. Vstupné se bude vracet v místě zakoupení od pondělí 27. července. Za pořadatele to bez bližších podrobností sdělila Kateřina Dědková.

Slavný jazzový pianista a nositel 14 cen Grammy Hancock měl v Praze vystoupit jako sólista. Loni v listopadu byl Hancock se svým kvartetem hvězdou festivalu Jazzfest Brno. Nedávno absolvoval společné turné s klavíristou Chickem Coreou. Oba byli v 60. letech členy skupin Milese Davise a oba se podíleli na průlomových trumpetistových albech In a Silent Way a Bitches Brew, které položily základy fúze jazzu a rocku. Corea 17. června vystoupil na brněnském JazzFestu, ale nikoli s Hancockem, nýbrž se zpěvákem Bobbym McFerrinem.

Letos pětasedmdesátiletý chicagský rodák Hancock patří k nejznámějším světovým jazzovým hudebníkům. Byl jedním z průkopníků jazzrocku a propagátorů hry na syntetizátory. Zapsal se také do dějin rhythm and blues, funku, populární a elektronické hudby. Hlavně díky tomu, že část jeho tvorby překračuje hranice tradičně chápaného jazzu, bodoval zejména v 70. a 80. letech v hitparádách a proslavil se také u popového publika.

 

Právě se děje

Další zprávy