Helena Vondráčková vydá své album Vodopád na vinylu. Příští rok oslaví 70. narozeniny deskou šansonů

ČTK ČTK
16. 8. 2016 16:00
Zpěvačka Helena Vondráčková vydá v limitované edici v polovině září své album Vodopád z roku 2000 na vinylové desce. Půjde o první její vinyl po 20 letech. Všechny desky budou od Vondráčkové podepsány. Alba Vodopády se prodalo na CD 75 tisíc kusů. Mimo jiné obsahovalo singl Dlouhá noc, jehož autorem je Michal David.
Helena Vondráčková
Helena Vondráčková | Foto: Jakub Plíhal

Slavné album Vodopád zpěvačky Heleny Vondráčkové, jehož se prodalo 75 tisíc kusů a obsahuje mimo jiné slavný singl Dlouhá noc, vyjde na vinylu.

"Tohle album bylo výrazným momentem v mé kariéře. Byl to počin, který vzbudil veliký rozruch nejen u mého skalního publika, ale hlavně u mladé generace. Takže spektrum mých příznivců se rozšířilo a já se stala královnou diskoték s písněmi jako Dlouhá noc, Vodopád nebo To tehdy padal déšť," řekla ČTK Vondráčková.

Vydávání vinylů se v poslední době stává hitem. V těchto dnech například na vinylové desce vychází legendární album Michala Prokopa Město ER. "K vinylům mám naprosto pozitivní vztah. Když ten velký obal držíte v ruce, tak to je něco. Velký formát představuje větší možnosti pro grafiky. Obal vodopádu je navíc otvírací, takže se na něm uplatnily staré fotografie," uvedla Vondráčková.

Písničky z alba Vodopád jsou stále součástí koncertního programu Vondráčkové. Zazní i v pražské Lucerně 18. prosince na jejím vánočním koncertu.

Zpěvačka chystá nové studiové album ve spolupráci se skladatelem Janem Dvořákem, bývalým spolupracovníkem Petra Muka. "Bude to deska s moderním šansonem pro náročnější publikum," podotkla. Příští rok bude pro zpěvačku ve znamení jejích 70. narozenin, které připadnou na 24. června. "Už se jedná o koncertu se zástupci O2 areny," uvedla.

 

Právě se děje

Další zprávy