Glen Hansard vydá novou desku, chystá koncerty i v Česku

ČTK ČTK
29. 7. 2015 15:18
Irský písničkář zahraje v České republice letos dvakrát, a to v Náměšti nad Oslavou a v Milevsku.
Glen Hansard
Glen Hansard | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha – Irský zpěvák, kytarista a skladatel Glen Hansard vystoupí 31. července v Náměšti nad Oslavou na festivalu Folkové prázdniny a o den později na nádvoří kláštera v Milevsku. Obě místa patří k tradičním zastávkám tohoto populárního písničkáře.

Letní sólové koncerty budou pro fanoušky jedinou možností, jak se s Hansardem letos v tuzemsku potkat.

Kromě řady Hansardových starších písních z předchozích dvou dekád představí na českých koncertech podstatnou část písní z nového alba. "Jsou to písně o tom, že je třeba vidět to dobré v každém dni, co jsme od života dostali. Každý den našeho života je příležitost podívat se na věci z jiné perspektivy. Každý den je o naději," podotkl Hansard.

Některé jeho písně na koncertě doprovodí kontrabasista Lorcan O'Dwyer, kterého si přiveze sebou, u dalších se postará o klavírní doprovod Hansard sám.
Tuzemské publikum jej velice dobře zná díky koncertům s domovskou formací The Frames i díky jeho spolupráci se zpěvačkou, klavíristkou a bývalou profesní i životní partnerkou Markétou Irglovou. Právě s ní získal v roce 2008 Oscara za nejlepší filmovou píseň - baladu Falling Slowly z nízkorozpočtového irského snímku Once režiséra Johna Carneyho.

 

Právě se děje

Další zprávy