Foo Fighters ruší evropské turné. Dave Grohl si zlomil nohu

ČTK ČTK
17. 6. 2015 17:38
Lékaři zakázali evropské koncerty Davu Grohlovi, který při show ve Švédsku spadl z pódia.
Foto: Reuters

Londýn - Americká skupina Foo Fighters, která měla patřit k hlavním hvězdám letošního festivalu v anglickém Glastonbury, zrušila účast na této kultovní hudební akci. Ruší i další plánovaná vystoupení v Evropě. Uvedl to dnes server BBC. Oznámení přišlo poté, co si frontman této rockové skupiny Dave Grohl při pádu z pódia při nedávném koncertu ve Švédsku zlomil nohu.

"Lékaři požadovali zrušení zbylých vystoupení skupiny v Británii a (kontinentální) Evropě," uvedla slavná skupina. Grohl se na jejím webu omluvil fanouškům a vysvětlil, že to pro něj zatím prostě fyzicky není možné.

Podívejte se na rozhovor s kapelou Foo Fighters o dokumentu Sonic Highways.
Podívejte se na rozhovor s kapelou Foo Fighters o dokumentu Sonic Highways.

Rockovou skupinu Foo Fighters založil Dave Grohl v roce 1994 po smrti svého spoluhráče z kapely Nirvana Kurta Cobaina. Koncem týdne měla skupina koncertovat dvakrát v Londýně, příští týden ve Skotsku a Belgii a 26. června v Glastonbury. Mezi žhavými kandidáty na nahrazení amerického bandu na tomto prestižním festivalu je podle BBC australská žijící rocková legenda AC/DC.

První ročník nyní údajně největšího festivalu svého druhu pod širým nebem se konal 19. září 1970 na farmě nedaleko městečka Glastonbury. Bylo to den po smrti legendárního kytaristy a zpěváka Jimiho Hendrixe. První ročník, jehož hlavní hvězdou byl rocker Marc Bolan, navštívilo 1500 diváků.

 

Právě se děje

Další zprávy