FOTO Sono v kouli skrývá nejmodernější klub v Česku

FOTO Sono v kouli skrývá nejmodernější klub v Česku
Stavba za několik set milionů korun je zřejmě nejmodernějším hudebním klubem v Česku.
Sono Centrum vzniklo v proluce v ulici Veveří a hlavní částí objektu je obří betonová koule, v níž je hudební klub.
Hudební sál má tři podlaží se dvěma velkými balkony, na pódium se mají vejít i velké orchestry a může fungovat i jako taneční parket. Pokud budou diváci sedět, vejde se jich tam 700, při stání je míst 1200.
Dramaturgie se bude snažit nabídnou široký rozptyl, o čemž svědčí už zahřívací program prvních měsíců.
Foto: Sono - Zuzana Pálešová, Petra Pechánková
25. 4. 2014 19:51
Podívejte se do originálně řešeného klubu Sono Centrum, které v Brně postavila za několik set milionů korun známá nahrávací společnost.

Fotogalerie - Brněnské Sono Centrum za několik set milionů korun má být nejmodernějším hudebním klubem v Česku. Investoři do něj chtějí přivést kapely různých žánrů, bude sloužit také jako nahrávací studio a součástí je i restaurace a hotel.

Sonocentrum vzniklo v proluce v ulici Veveří a hlavní částí objektu je obří betonová koule, v níž se skrývá hudební klub.

Dramaturgie má uspokojit co nejširší veřejnost. Po zahřívacích měsících je už na 22. listopad naplánovaný například koncert světoznámého Kronos Quartetu, který zahraje skladby minimalistů Terryho Rileyho či Steva Reicha.

Hudební sál má tři podlaží se dvěma velkými balkony, na pódium se mají vejít i velké orchestry a může fungovat i jako taneční parket. Pokud budou diváci sedět, vejde se jich tam 700, při stání je míst 1200.

Investorem komplexu je Jiří Štopl, který je se zvukaři Milanem Cimfem a Pavlem Karlíkem vlastní nahrávací studio Sono Records, jehož vyhlášenou kvalitu už vyzkoušely i hvězdy formátu Davida Bowieho, Joss Stone či kapely Living Colour.

Stavba Sonocentra se stala známou ještě dříve, než se poprvé koplo do země. Kvůli ní šli do vězení někdejší starosta Žabovřesk Aleš Kvapil a tajemník radnice Brna-střed Radovan Novotný, kteří po Štoplovi požadovali úplatek, který měl zajistit bezproblémový průběh stavby.

Nejbližší program Sono Centra (výběr):

25. 4. Open Party - Goldfish
27. 4. Duke Ellington Orchestra
30. 4. Slovanský komorní ansámbl - Bohuslav Martinů - Izaiášovo Proroctví, Polní mše, Hora tří světel
8. 5. N.O.H.A.
11. 5. Manfred Mann’s Earth Band
14. 5. Peter Lipa a Band
22. 5. Bratři Ebenové
27. 5. Metropolitní Symfonický Orchestr & Jiří Zonyga pod vedením Ariella Sharona
30. 5. Helena Vondráčková
5. 6. Jaromír Hnilička - Jazzová mše / charitativní koncert
12. 6. Bláznivý Petříček - divadelní představení

 

Právě se děje

Další zprávy