FOTO Frodo přijel "pod hory" za trutnoffským kmenem

Elijah Wood právě dostal indiánskou dýmku.
... a stihl také podepsat zakladateli festivalu Martinu Věchetovi jeho samizdatové vydání Hobita, které na stroji přepisovala Petruška Šustrová.
Na Elijaha Wooda se přišly podívat Na Bojiště tisíce lidí...
... neuvěřitelnou scénu si hollywoodský herec pečlivě dokumentoval.
nezbytné festivalové tričko...
Foto: Anna Vedralová
Kultura Anna Vedralová, Kultura
15. 8. 2014 15:25
Herec Elijah Wood, představitel Froda z filmové trilogie Pán prstenů, zahajoval hudební festival Trutnoff.

Fotogalerie - Hvězdou prvního hudebního festivalu Trutnoff byl americký herec Elijah Wood, který proslul jako představitel Froda z filmové trilogie Pán prstenů.

Zakladatel festivalu Martin Věchet připomněl, že kniha Pán prstenů anglického autora J. R. R. Tolkiena se v 80. letech šířila v samizdatu a oficiálně v Československu nemohla vyjít. Jeden ze samizdatů přepisovaných na stroji Petruškou Šustrovou ukázal Věchet přímo na pódiu překvapenému Woodovi a nechal si ho podepsat. Na oplátku od "náčelníka" festivalu dostal na památku ručně vyřezávanou indiánskou dýmku.

"Něco takového jsem ještě neviděl," prohlásil Wood, kterého na pódium doprovodili jeho kolegové z projektu Wooden Wisdom & DJ Fitz Zach Cowie a John Fitzgerald, s nimiž pak po půlnoci pouštěl "staré desky" na scéně nazvané Undergroundový stan Ivana. M. Jirouse.

"Hej, všichni dobří lidé na trutnoffském festivalu. Moc se těšíme, že vám zahrajeme náš DJ set v tak krásném prostředí mezi lesy a horami - paráda... A hlavně jsme pyšní, že jsme byli pozváni, abychom zahráli na festivalu s tak dlouhou tradicí a na festivalu, jehož náčelníkem je takový Good Man jako Václav Havel," vzkázal už před začátkem festivalu Wood, který se zařadil mezi hlavní nehudební hosty festivalu. V minulosti jimi byli představitel filmového Vinnetoua Pierre Brice nebo bývalý prezident Václav Havel.

 

Právě se děje

Další zprávy