Foto: Bejun Mehta přivedl do Rudolfina hvězdy Collegia 1704

Bejun Mehta zahajoval v Praze přehlídku Collegium 1704 v Rudolfinu.
S novým názvem avšak ve stejně hvězdných konstelacích byl zahájen třetí ročník koncertního cyklu Collegium 1704 v Rudolfinu (dříve Hvězdy barokní opery), který byl kritiky i diváky za nedlouhou dobu své existence pasován na jednu z hlavních událostí kulturní sezóny.
Koncertem 21. října v Rudolfinu se do Prahy vrátil kontratenorista světového jména Bejun Mehta.
Dramaturgie koncertu se opírá o dramaturgii posledního profilového CD Bejuna Mehty s názvem Che Puro Ciel. Titul CD je inspirován slavnou Orfeovou árií z opery Orfeo ed Euridice od Ch. W. Glucka, která je symbolem vyvrcholení vývoje italské opery. „My jsme však dramaturgii koncertu směřovali více k souvislosti pozdní italské opeře a jejímu vlivu na mladého Mozarta. Je nesmírně zajímavé si připomenout, z jakých kořenů vyrostl Mozart jako geniální operní skladatel,“ říká k programu koncertu dirigent Collegia 1704, Václav Luks.
Bejun Mejta s Collegiem 1704 v minulém roce natočil v barokním divadle v Českém Krumlově film s Gluckovou operou Orfeo a Euridice, která v září získala ocenění „DVD měsíce září“ a „Editor’s Choice“ magazínu Gramophone a „IRR Outstanding“ britského International Record Review.
Foto: Petra Hajská
Kultura Kultura
22. 10. 2014 13:54
Podívejte se na fotostory ze zahajovacího koncertu cyklu Collegium 1704 v Rudolfinu. Pražské publikum si tam zcela získal kontratenorista Bejun Mehta.

Fotogalerie - Kontratenorista Bejun Mehta se vrátil v úterý do Prahy, aby zahájil koncertní cyklus Collegium 1704 v Rudolfinu, který se v předchozích dvou letech jmenoval Hvězdy barokní opery.

Pražské publikum i tentokrát přesvědčil o svém postavení jednoho z nejlepších kontratenoristů světa. S Collegiem 1704 spolupracuje už poněkolikáté - mimo jiné společně natočili v barokním divadle v Českém Krumlově film s Gluckovou operou Orfeo a Euridice.

Podívejte se na záběry z koncertu, zákulisí i z natáčení filmu v Českém Krumlově.

 

Právě se děje

Další zprávy