Ennio Morricone se vrací do Prahy, zahraje hity se symfoniky

ČTK ČTK
16. 6. 2015 17:22
Slavný skladatel vystoupí v lednu 2016 v pražské O2 areně společně s Českým národním symfonickým orchestrem.
Slavný skladatel Ennio Morricone je autorem hudby k filmu svého krajana Giuseppeho Tornatora The Best Offer.
Slavný skladatel Ennio Morricone je autorem hudby k filmu svého krajana Giuseppeho Tornatora The Best Offer. | Foto: Reuters

Praha – Slavný italský, převážně filmový, hudební skladatel Ennio Morricone vystoupí v rámci celosvětového turné 60 Years of Music World Tour 15. ledna 2016 v pražské O2 areně. Společně s Českým národním symfonickým orchestrem (ČNSO) představí nový koncertní program, ve kterém nebudou chybět jeho nejznámější skladby.

"Pro nadcházející turné jsem připravil zcela nový hudební program. Samozřejmě v něm budou ty nejznámější skladby ze slavných westernů Sergia Leoneho. Mám ale v plánu zařadit i další skladby k filmům, pro které jsem komponoval, a které získaly Oscary," uvedl k připravovaným koncertům Morricone.

Pražský koncert bude vůbec prvním z nového turné. Společně se slavným skladatelem celou šňůru absolvuje ČNSO. "Představení mé celoživotní práce v různých městech pro posluchače různého věku a různých kultur je neuvěřitelně zajímavá zkušenost. Příští rok budu slavit šedesát let své profesní kariéry, během které jsem složil více než šest set skladeb," podotkl šestaosmdesátiletý Morricone.

Mezi jeho nejznámější díla patří hudba k filmům Tenkrát na západě, Pro pár dolarů navíc, Hodný, zlý a ošklivý, Mise, Profesionál, Bio ráj, Nejvyšší nabídka a seriály Chobotnice nebo Maléna.

 

Právě se děje

Další zprávy