Ed Sheeran a Sam Smith ovládli Brit Awards méně než Madonna

Kultura ČTK Kultura, ČTK
26. 2. 2015 8:08
O rozruch při vyhlašování očekávaných vítězů prestižních britských hudebních cen se postarala Madonna, která při svém vystoupení spadla ze schodů.
Madonna spadla na vyhlašování Brit Awards ze schodů.
Madonna spadla na vyhlašování Brit Awards ze schodů. | Foto: Reuters

Londýn – Nejprestižnější britské hudební ceny mají očekávané vítěze – Eda Sheerana a Sama Smitha. Právě oni dva posbírali ve středu večer v Londýně ceny Brit Awards v nejdůležitějších kategoriích. Sheeran vyhrál cenu za nejlepší britské album i pro zpěváka roku, čtyřnásobný držitel Grammy Smith se stal britským Objevem roku a dostal cenu i za celosvětový úspěch.

O největší rozruch a překvapení se tak postarala Madonna, která na závěr ceremoniálu v Londýně zpívala svůj nový singl Living for Love. Hned po prvních taktech písně se ale zhroutila pozadu ze schodů. Rychle se ale vzpamatovala a pokračovala ve zpěvu. Následně na sociální síti vzkázala, že je v pořádku.

Madonna měla při svém vystoupení na sobě kolem krku zavázaný plášť. Jeden z jejích tanečníků za něj měl podle scénáře zatáhnout a tak jí ho svléknout. Jenže plášť držel natolik pevně, že muž zpěvačku strhl ze schodů. "Můj krásný plášť byl uvázaný příliš pevně. Nic mě ale nemůže zastavit, láska mi pomohla na nohy," napsala Madonna následně na Instagramu. "Děkuji za všechna přání. Jsem v pořádku!" dodala.

Sam Smith.
Sam Smith. | Foto: Reuters

Čtyřiadvacetiletý nedávný host Prahy Ed Sheeran se zase na pódiu tvářil poněkud překvapeně, když přebíral Brit Awards, za jejíž podobu je letos odpovědná Tracey Emin.

"Nečekal jsem, že to... Byl to velmi dobrý rok pro britskou hudbu," řekl Sheeran, který proměnil dvě ze čtyř svých nominací.

Sam Smith byl nominován dokonce v pěti kategoriích a soutěžil s Sheeranem i o nejlepší album se svou debutovou deskou In the Lonely Hour, za niž získal jednu ze čtyř svých letošních Grammy. Nakonec se musel spokojit s označením Objev roku a cenou za celosvětový úspěch.

Paloma Faith.
Paloma Faith. | Foto: Reuters

Mezi zpěvačkami na nejvyšší cenu dosáhla Paloma Faith, britskou skupinou roku se stali Royal Blood, kteří přerušili několikaleté kralování One Direction. Ti se letos museli smířit pouze s cenou za video k songu You and I.

Během ceremoniálu vystoupili například i raper Kanye West či zpěvačka Taylor Swift, kterou Britové zvolili za svou nejoblíbenější zahraniční interpretku.

 

Právě se děje

Další zprávy