VIDEO Danny Elfman zahraje v Praze Timu Burtonovi

VIDEO Danny Elfman zahraje v Praze Timu Burtonovi
Poslechněte si první část suity Dannyho Elfmana z filmu Batman od Tima Burtona.
Poslechněte si hudbu z filmu Karlík a továrna na čokoládu.
Poslechněte si hudbu z filmu Alenka v říši divů
Poslechněte si ukázku hudby Dannyho Elfmana k filmu Tima Burtona Velká ryby.
Foto: Aktuálně.cz
ČTK Kultura ČTK, Kultura
Aktualizováno 25. 3. 2014 8:15
Připomeňte si Elfmanovu hudbu z filmů Tima Burtona. V Obecním domě zazní melodie z Batmana, Karlíka a továrny na čokoládu, Velké ryby, Střihorukého Edwarda, Mrtvé nevěsty, Ospalé díry a dalších.

Video - Koncert s názvem Hudba Dannyho Elfmana z filmů Tima Burtona se 25. března v pražském Obecním domě uskuteční za osobní účasti amerického režiséra Tima Burtona.

Na koncertu vystoupí také samotný Elfman, které zazpívá What's This? z filmu Ukradené vánoce Tima Burtona. Hudbu z Burtonových filmů zahraje Český národní symfonický orchestr s dirigentem Johnem Maucerim.

V programu zazní hudební koláže z Burtonových filmů Batman, Karlík a továrna na čokoládu, Velká ryba, Střihoruký Edward, Mrtvá nevěsta Tima Burtona, Ospalá díra, Planeta opic, Beetlejuice nebo Frankenweenie: Domácí mazlíček. Součástí večera bude velkoplošná projekce režisérových skic a storyboardů.

Tim Burton Dannyho Elfmana angažoval ho pro filmovou hudbu ke svému prvnímu hranému celovečernímu filmu Pee-Weeho velké dobrodružství z roku 1985. Od té doby jsou Elfmanovy skladby nedílnou součástí jeho filmů. Elfman byl čtyřikrát oceněn na festivalu Benátkách, je držitelem ceny Emmy i Zlatého glóbu. Stal se mimo jiné tvůrcem hudby k úvodní znělce kresleného seriálu Simpsonovi a zkomponoval hudbu k filmům Dobrý Will Hunting, Muži v černém, Chicago, Terapie láskou nebo Spider-Man. Za svoji tvorbu obdržel 33 ocenění včetně Grammy a Emmy.

Tim Burton v Domě U Kamenného zvonu v rámci své pražské návštěvy zahájí nově koncipovanou výstavu své výtvarné tvorby. Expozice, která se uskuteční od 28. března do 3. srpna, představí několik set kreseb, maleb, fotografií, skic a sochařských instalací.

Sonda do díla surrealistického pohádkáře poskytne poprvé jeho více než čtyřicetileté umělecké dráhy české veřejnosti ojedinělou příležitost k setkání s celým bohatstvím jeho hororových a zároveň humorně zbarvených světů. Jeho předchozí výstavu viděli poprvé v roce 2009 návštěvníci newyorského Muzea moderního umění, kde ji během pěti měsíců zhlédlo přes 800 tisíc lidí.

 

Právě se děje

Další zprávy