Na Colours zazní směs punku, blues i country z Drive Stage

ČTK Kultura ČTK, Kultura
9. 4. 2014 14:26
Hlavními hvězdami Drive stage na Colours of Ostrava budou Slim Cessna's Auto Club, Robert Plant osobně doporučil bluesmany North Mississippi Allstars.
Poslechněte si Slim Cessna´s Auto Club.

Ostrava - Drive stage na mezinárodním festivalu Colours of Ostrava nabídne vystoupení patnácti kapel, které míchají alternativní country, folk, blues, rockabilly či akustickou hudbu. Hlavní hvězdou scény bude americká kapela Slim Cessna's Auto Club.

Poprvé se scéna objevila na festivalu loni. "Nepřestává nás bavit objevovat dravé a živelné kapely, které neuznávají žádná tabu. Country a folk ohýbají přes punk, rock, Balkán, ska, temný kabaret a ještě temnější blues," vysvětlila motivaci ředitelka festivalu Zlata Holušová. Diváci podle ní mezi letošními jmény najdou jak velké mezinárodní hvězdy, tak čerstvé objevy, divoké koncertní kapely i křehké folkaře.

Temnota s řetězem a kladivem

K hlavním jménům letošní Drive stage na Colours of Ostrava budou patřit i australští Graveyard Train, kteří využívají i kladiva a řetězy pro temný mix dark country, rockabilly, bluegrassu, punku, psychedelie a bush ballad.

Poslechněte si North Mississippi Allstars.
Poslechněte si North Mississippi Allstars.

K hvězdám patří i američtí na Grammy nominovaní North Mississippi Allstars, které s jejich syrovým boogie bluesrockem festivalu osobně doporučil Robert Plant, který letos na festivalu také vystoupí.

Z Londýna přijede do Ostravy kapela The Great Malarkey, bláznivě míchající punk, ska, balkánskou dechovku a kabaret, ze San Franciska pak písničkářka Rupa Marya s formací The April Fishes, kteří volně střídají francouzský šanson, punkrock, gypsy swing, tango, cumbiu a americký folk 60. let zdobený špetkou indické bhangry.

Z domácí scény se na Drive stage představí například formace Lucie Redlové.

Festival se uskuteční od 17. do 20. července v industriálním areálu Dolních Vítkovic v Ostravě. Mezi největší taháky letošního ročníku patří Robert Plant, Zaz, MGMT, The National či Bastille. Na Colours of Ostrava letos vystoupí 54 zahraničních kapel, z toho 33 zahraje v Česku poprvé.

Čtyřdenní a jednodenní vstupenky jsou již v prodeji. Postupně půjde cena nahoru, na místě v červenci lidé zaplatí 2300 korun. Vstup pro děti do 140 centimetrů je zdarma, v neděli stejná výhoda čeká seniory nad 65 let.

 

Právě se děje

Další zprávy