Co je štěstí? OSN hledá písně, které ho v lidech vyvolávají

17. 3. 2015 11:02
OSN zveřejní seznam písní v pátek, na který připadá Mezinárodní den štěstí.
Foto: Thinkstock

New York – Organizace spojených národů (OSN) se spojila se světovými popovými hvězdami a společně sestavují seznam písní, který by měl odpovědět na věčnou otázku, co je štěstí.

Kampaň, která byla zahájena v pondělí, vyzývá posluchače, aby zveřejnili na sociálních sítích písně, které je dělají šťastnými. Seznam těch nejoblíbenějších bude zveřejněn v pátek u příležitosti Mezinárodního dne štěstí, uvedla agentura AFP.

Odpovědi posluchačů budou posuzovat známí umělci jako například britští zpěváci Ed Sheeran či James Blunt, americký zpěvák John Legend, francouzský DJ David Guetta či portugalská hvězda David Carreira.

Šéf OSN Pan Ki-mun již nominoval píseň od Stevieho Wondera s názvem Signed, Sealed, Delivered. Hit, který má v oblibě i americký prezident Barack Obama, prý vyjadřuje jeho naděje, že ke konci roku dojde v Paříži k podepsání nové klimatické dohody.

Mezinárodní den štěstí byl vyhlášen v roce 2012 a poprvé slaven o rok později. Loni byli u příležitosti tohoto dne lidé po celém světě vyzváni, aby si zatancovali na píseň Pharrella Williamse s názvem Happy (Štastný) a nejrůznějších videozáznamů se následně na sociálních sítích objevilo obrovské množství.

Pharell Williams Happy | Video: YouTube
 

Právě se děje

Další zprávy